Porsche Panamera celebreaza exemplarul cu numarul 100.000

Porsche Panamera celebreaza exemplarul cu numarul 100.000
Disponibil la vanzare incepand cu anul 2009 si comercializat in peste 120 de tari diferite, modelul Porsche Panamera a atins recent pragul celor 100.000 de exemplare construite.
Distribuie pe Facebook

20 aprilie 2009. Salonul Auto de la Shanghai isi deschide larg portile pentru publicul auto si presa de specialitate din intreaga lume, iar Porsche profita de aceasta ocazie pentru a prezenta in fata tuturor prima limuzina din istoria sa, modelul Panamera. Reactiile sunt dintre cele mai variate, designul exterior starneste numeroase controverse insa, asa cum s-a intamplat si cu SUV-ul Cayenne, se asteapta ca tinta de vanzari dorita de constructorul german sa fie atinsa.

Patru ani mai tarziu de la acel moment, timp in care a fost trecut si printr-un facelift minor, modelul Porsche Panamera vine si se lauda in fata noastra ca a atins deja pragul celor 100.000 de exemplare construite. Automobilul aniversar, un Porsche Panamera S E-Hybrid, se remarca prin nuanta exerioara "rhodium-silver metallic" si pune la dispozitia celui aflat la volan, prin intermediul unui tren de propulsie hibrid, undeva in jurul a 416 cai putere.

De asemenea, versiunea Porsche Panamera S E-Hybrid impresioneaza si prin consumul sau mediu de carburant de numai 3.1 litri la 100 de kilometri, dar si prin emisiile sale de dioxid de carbon de doar 71 de grame per kilometru. Iar asta in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in aproximativ 5.5 secunde, in timp ce viteza maxima este de circa 270 kilometri pe ora.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur lucru de mentionat: pentru cei care vor sa contribuie la realizarea unor noi recorduri in materie de vanzari, noul Porsche Panamera este comercializat pe piata din Romania cu preturi de pornire cuprinse intre 92.389 euro si 178.555 euro. In ceea ce priveste versiunea Panamera S E-Hybrid, aceasta este disponibila in echiparea standard contra unei sume de 121.390 euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Porsche Panamera Facelift
mai multe