Productia de automobile Opel, alimentata de energie solara

Productia de automobile Opel, alimentata de energie solara
Opel continua drumul catre energia solara si pune in functiune una dintre cele mai mari unitati electrice solare de acoperis din Europa, cu o capacitate de 8.15 MWp (megawatt de varf). Alaturi de fabricile Opel din Kaiserslautern (Germania) si Zaragoza (Spania), uzina din Russelsheim este parte a unei retele europene de centrale electrice solare de acoperis, care produce 19.1 milioane de kilowati-ora de electricitate din energie solara in fiecare an. Aceasta productie ar fi suficienta pentru necesarul anual de energie al 5.800 de gospodarii.
Distribuie pe Facebook

Ca parte a initiativei sale pentru generarea de energie electrica din surse regenerabile, Opel si investitorul Wattner AG din Koln a inclus o linie suplimentara de unitati de alimentare solare de acoperis in Russelsheim in reteaua publica. Panoul de pe acoperisul cladirii K40 are o putere de 1,4 MWp. Alte module solare, cu puteri de 2,2 si 3,1 MWp, au fost deja instalate pe acoperisurile cladirilor M55 si K65. Cu acest nou stadiu de dezvoltare, centralele solare de acoperis din Russelsheim au ajuns la capacitatea proiectata in prezent, un total de 8.15 MWp. Statia solara de pe acoperisul cladirii K170, cu 1,45 MWp, este in functiune din 2010.

Panourile solare din Russelsheim acopera o suprafata de 225.000 de metri patrati, echivalentul a 32 de terenuri de fotbal. Uzina din Russelsheim va genera aproximativ 7,3 milioane de kilowati-ora (kWh) din razele soarelui. Aceasta reprezinta o reducere a emisiilor de CO2 de aproximativ 3150 de tone pe an. Energia electrica solara este alimentata in retea si este utilizata direct la productia de vehicule. Energiea electrica neutilizata este transferata in reteaua publica gestionata de catre autoritatile municipale din Mainz.
Cu 19,1 milioane de kilowati-ora de electricitate generata anual in toata Europa, in jur de 8200 de tone de emisii de CO2 pot fi evitate in acest mod. Compania are in vedere, de asemenea, constructia de astfel de instalatii pentru alte fabrici Opel din Europa.
"Pentru Opel, protectia mediului este o sarcina integrata. Tehnologiile inovatoare si ecologice nu sunt doar o parte din vehiculele noastre. Si productia noastra este eficienta din punct de vedere ecologic. Cu noua unitate de energie solara din Russelsheim putem contribui la conservarea resurselor si la reducerea emisiilor de CO2", spune Anja Kleyboldt, Director Proiecte de Logistica Strategica Opel.
"Productia de energie din surse regenerabile aproape de locul unde este nevoie de respectiva energie este foarte importanta pentru Wattner. Aproape nimeni altcineva nu a reusit sa puna in aplicare acest concept la fel de eficient ca Opel", spune CEO-ul Wattner AG, Ulrich Uhlenhut.
Energie regenerabila si mobilitate ecologica
In plus, Opel Ampera, care este "Car of the Year - Masina Anului 2012" si cel mai bine vandut sedan electric, cu mai mult de 20 la suta cota de piata in prima jumatate a anului 2012, este alimentat la sediul Opel din Russelsheim din surse de energie solara. In septembrie 2009, un asa-numit "aparat solar", a fost instalat in fata cladirii Adam Opel din Russelsheim. Sistemul fotovoltaic se roteste pe doua axe, pentru a fi intotdeauna indreptat in directia soarelui, castigand astfel un randament maxim. Energia solara generata de acest sistem este alimentata inapoi in reteaua electrica a cladirii sediului central Adam Opel care, la randul sau, alimenteaza doua statii electrice pentru flota Ampera.
Distribuie pe Facebook
mai multe