Suntem iar de rasul curcilor. Romania are drumuri mai proaste decat tarile din lumea a 3-a

Suntem iar de rasul curcilor. Romania are drumuri mai proaste decat tarile din lumea a 3-a
  • Forumul Economic Mondial a intocmit un clasament privind starea drumurilor din 138 de state
  • Romania se afla pe locul 128, sub state precum Zimbabwe sau Sierra Leone
  • In acelasi timp, tara noastra are cele mai proaste drumuri dintre statele comunitare
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui clasament privind starea drumurilor realizat de Forumul Economic Mondial, Romania ocupa pozitia 128 din 138 de tari analizate, sub state precum Zimbabwe, Ciad sau Sierra Leone.

Nu este prima si din pacate nici ultima data cand este dezbatuta starea proasta a drumurilor din Romania. Dupa ce ne-am "laudat" ca vom construit doar 8.6 kilometri de autostrada pana la finalul acestui an, acum a venit randul Forumului Economic Mondial sa ne faca de rusine.

Acesta a evaluat 138 de tari si a intocmit un clasament privind starea drumurilor. Potrivit acestuia, Romania ocupa pozitia 128, in conditiile in care avem 33.000 de kilometri de drumuri pietruite si de pamant.

In cadrul acestui clasament, tara noastra s-a situat sub state din Africa precum Zimbabwe, Ciad sau Sierra Leone, si mai mult de atat, avem cele mai proaste drumuri din randul statelor comunitare.

Si nu, nu vorbim aici de drumuri laturalnice sau rar circulate, ci de drumuri care in ciuda faptului ca sunt foarte circulate, au ramas ca in Evul Mediu, neasfaltate si fara indicatoare. Unul dintre acestea este drumul DN5A care leaga sapte localitati din judetul Giurgiu, si pentru care soferii platesc desigur rovinieta. In aceeasi situatie se afla si DN65D din Arges sau DN1T din Salaj.

Asadar, pentru a intelege cat de grava este situatia, trebuie sa stiti ca in anul 2016, Romania, tara europeana (asa cum ne place noua sa ne laudam), are in total 2.039 de kilometri de drumuri de pamant, dintre care 15 km sunt drumuri nationale, si 2.024 de kilometri sunt drumuri judetene.

In ciuda acestor date rusinoase, nu cu mult timp in urma, directorul general al CNADNR declara cu seninatate ca pana in prima jumatate a anului 2018, tara noastra va avea 1000 de kilometri de autostrada. Trebuie amintit faptul ca in ultimii 10, doar in 2012 si 2013, autoritatile au reusit performanta extraordinara de a inaugura peste 100 de kilometri anual, asa ca nu stim exact cum vor reusi sa inaugureze 300 de kilometri de autostrada in mai putin de doi ani.

Distribuie pe Facebook
mai multe