Teste de anduranta de 15.000 de kilometri pentru noua Mazda3

Teste de anduranta de 15.000 de kilometri pentru noua Mazda3
  • Noua Mazda3 parcurge 15.000 de kilometri inainte de marea lansare
  • Opt exemplare vor fi conduse de jurnalisti din Hiroshima si pana in Frankfurt
  • Este pentru a treia oara cand modelele Mazda sunt supuse unui astfel de test
Distribuie pe Facebook

Din Japonia pana in Germania, cu o flota nou-nouta de opt automobile Mazda3! Asa a ales constructorul nipon sa dovedeasca fiabilitatea noului sau hatchback. In cifre, traseul acopera aproximativ 15.000 de kilometri si trece prin cinci tari, doua continente si mai mult de 30 de orase.

Neobisnuitul test de anduranta se numeste Mazda Route3 Hiroshima - Frankfurt Challenge Tour 2013. Cele opt autombile vor porni chiar din curtea fabricii Mazda din Hiroshima, urmand sa ajunga la Salonul Auto de la Frankfurt, acolo unde vor fi prezentate publicului larg.

Dupa ce vor fi aduse pe un feribot care va traversa Marea Japoniei, proba practica a testului de anduranta va incepe in orasul Vladivostok, portul Rusiei aflat foarte aproape de granita cu doua state asiatice, Coreea de Nord si China.

Pe data de 3 august, cele opt automobile Mazda 3 vor incepe traversarea Rusiei, inainte de a ajunge in Belarus si Polonia. Potrivit Mazda, pe timpul calatoriei, autoturismele vor trece prin noua fusuri orare, iar testul este impartit in sapte etape, fiecare a cate 2.100 de km.

Jurnalistii vor conduce masinile
Interesant este ca Mazda nu a angajat soferi profesionisti pentru a realiza acest test. Fiecare masina va putea fi condusa de jurnalisti, bloggeri si dealeri ai companiei din tarile prin care trece convoiul, tocmai pentru a putea experimenta mai bine senzatiile oferite, precum si fiabilitatea noului model.

Soferii de ocazie vor putea testa masina intre trei si sase zile pe fiecare din cele sapte etape ale traseului, convoiul urmand sa ajunga in Germania cu trei zile inainte ca Salonul Auto de la Frankfurt sa-si deschida portile. Cele opt masini vor fi echipate cu motoare Skyactiv-G pe benzina (120 de cai putere) si vor avea o transmisie manuala in sase trepte. Compania nipona a deschis si un site dedicat pentru cei care vor sa urmareasca aventura masinilor.

Primul test a fost organizat in 1977
Este pentru a treia oara cand modelele Mazda sunt supuse unui asemenea test drive extrem. Prima oara s-a intamplat in 1977, cand mai multi reporteri germani au condus doua Mazda 323 hatchback din Japonia pana in Frankfurt. A doua oara expeditia s-a repetat in 1990, cand patru modele 626 au traversat fosta Uniune Sovietica.

In Europa, noul model Mazda3 va ajunge in showroom-uri in luna septembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe