Top 10 cele mai proaste obiceiuri din trafic

Top 10 cele mai proaste obiceiuri din trafic
Cu alte cuvinte, daca soferii ar inceta sa le mai faca, am conduce cu totii intr-o lume mai buna. Din pacate, nu putine sunt dovezile de nesimtire din trafic, dar nici cele de conduita elementara la volan. Iata care sunt cele mai proaste obiceiuri ale soferilor din Romania. Evident, la aceasta lista mai puteti adauga din observatiile proprii.
Distribuie pe Facebook

10. Mersul pe 2 benzi

Nu de putine ori se intampla sa mai dam de vreun sofer care merge cu linia de demarcatie a benzilor, intre scaune. Adica merge pe mijloc, ca asa vrea muschiul lui, si-l doare la banana de faptul ca mai sunt si altii care poate vor sa-l depaseasca. In aceste cazuri este necesara folosirea semnalului sonor care se traduce: Mergi pe o singura banda, taranule!

9. Proasta incadrare

Sunt multe strazi in Bucuresti, pe care incap doua masini una langa cealalta, mai ales pe cele cu sens unic. Daca la semafor s-a pus prima masina pe mijloc, celelalte se pun in sir indian. Chiar daca aceleasi 30 de masini care stau la semafor ar putea sa ocupe 15 locuri pe doua benzi, ei bine nu, mai bine in sir indian sa prindem semaforul de 3 ori. Poate este vina autoritatilor pentru ca nu impart bine strazile, dar este foarte stresant sa stai ca fraierul cu mult loc in ambele parti, cand masinile ar putea fi mai inghesuite ca sa fluidizeze traficul.

8. Nesemnalizarea directiei de mers

Suna cam politienesc, dar atunci cand unul de pe alta banda iti sare in fata fara sa dea semnal, nu-i tocmai placut. Multi se gandesc ca mai bine nu semnalizeaza, ca daca o fac, nu-i mai lasa nimeni sa se bage. Ei bine, frigiderul vi se umple mult mai repede si mai mult, daca nu semnalizati. La fel de enervant este si cand dai prioritate si nu stii ce face celalalt. Multe accidente se produc pentru ca masina nu semnalizeaza si tu iti vezi de drum.

7. Parcarea in statiile de autobuz

Ca nu exista locuri de parcare, este deja un fapt cu care ne confruntam zilnic. Dar daca parcam in refugiul autobuzului, acesta se va opri si va bloca o banda intreaga. Este foarte stresant sa stai dupa autobuze in trafic. Oricum, am vazut si mult asa zisi soferi de autobuz care, desi au refugiile goale, prefera sa blocheze banda. In ambele cazuri, ru-si-ni-ca!

6. Avariile

Din denumire, ne dam seama ca aceastea se folosesc daca masina are vreo avarie. Dar nu... romanasul crede ca daca pune avariile gata, s-a scos si poate lasa masina si in centrul intersectiei. Nu putine sunt cazurile in care smecherasii isi lasa masina cu avarii, blocand o banda de mers. Ce basca lor - daca au pus avariile au o scuza si nu-i injura nimeni!

5. Abuzul de flashuri

Romanul in general nu asteapta sa vada daca cel din fata se da la o parte, cand vine el viteaz cu mare viteza pe autostrada si da flashuri ca disperatul. In loc sa dea o data, de la mare distanta, sa nu orbeasca lumea aiurea, el vine in fundul tau, si chiar daca tu nu ai unde sa treci pe prima banda ca sunt 3 tiruri unul in spatele celuilalt, el da flashuri ca nebunul, ca doar e smecher si are si xenon. Flashuitorii abuzivi primesc nota 4 la purtare!

4. Claxonatul la semafor

Stai la semafor, cuminte, ca doar e rosu. Cu un timp de reactie demn de pilotii de Top Fuel din campionatul mondial de Dragstere, cel putin 1-2 soferi din spate incep sa claxoneze, in milisecunda in care se face verde. Stati fratilor, sa bag in viteza si sa pun masina in miscare, ca nu suntem la curse aici. Concluzia? Cei care claxoneaza imediat cum se face verde sunt niste disperati. Daca insa trec cateva secunde si cel din fata doarme, se fardeaza sau vorbeste la telefon, un claxon e bine-venit!

3. Proiectoarele aprinse cand nu e ceata

Am mai vorbit despre cocalarii care merg cu proiectoarele aprinse cand nu e cazul. Iar scuze ca lumineaza mai bine sunt vrajeli de 2 lei. Este imposibil ca proiectoarele care bat in jos, la cativa metri de masina, sa lumineze mai bine ca farurile. Dar s-a mai discutat despre asta. Insa ramane un fenomen foarte enervant. Am observat ca si Loganul Cabrio care a aparut la Antena 1, primul lucru pe care l-a facut cand s-a urcat soferul la volan, pe lumina, intr-o zi insorita, a fost sa aprinda proiectoarele duble. E doar un exemplu din sutele de mii care circula pe strazile din Romania. De aceea, proiectoarele sunt abia pe locul 3.

2. Blocarea intersectiilor

Trafic bara la bara, pe Magheru, intersectia de la Scala. Scrie mare de tot sa nu blochezi intersectia, e coada cat vezi cu ochii in fata, n-ai unde sa te duci inainte. Dar tu te bagi, ce basca ta, ca doar e verde, chiar daca te opresti fix in mijloc, blocand toata intersectia. Se face verde pentru ceilalti, dar... verde pentru ei inseamna de fapt rosu, tu fiind semaforul. Si uite asa, stai ca fraierul in intersectie, injurat de toata lumea. Ce ai rezolvat? Nimic.

1. Tigarile si gunoaiele... pe geam!

Locul 1 in topul obiceiurilor proaste si al mitocaniilor il ocupa cei care arunca mucurile de tigari pe geam. Daca te uiti atent la un semafor, gasesti pe margine sute de mucuri de tigara. Sau cocalarii care arunca din mers cutii de bere sau pungi de la chipsuri sau ce mananca. Fratilor, masinile au scrumiere! Pastreaza-ti gunoiul si arunca-l la cos! Daca faci asta in strainatate, primesti o amenda de-ti vinzi masina s-o platesti. Dar lasa, ca merge in Romania... Deci primul loc il ocupa cea mai mare dovada de taranism - aruncatul gunoaielor pe geam. Fii un sofer exemplar si pune-ti mucul de tigara in scrumiera, pentru ca asta este scopul ei.

Daca mai aveti completari, e liber la propuneri!

Insa un lucru este cert: sa fii un Domn in trafic este un obicei pe cale de disparitie!


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Top 10 DATA PUBLICĂRII: 14 Octombrie 2010