Trei modele Ford primesc motoare mai eficiente si conectivitate imbunatatita

Trei modele Ford primesc motoare mai eficiente si conectivitate imbunatatita
  • Ford-urile Mondeo, Galaxy si S-Max beneficiaza de imbunatatiri ale motorului de 2.0 litri si conectivitate mai buna
  • Propulsorul diesel consuma acum mai putin combustibil si are un nivel mai redus al emisiilor
  • In echiparea Titanium, cele trei modele primesc si sistemul Keyless Entry
Distribuie pe Facebook

Ford-urile Mondeo, S-Max si Galaxy au primit imbunatatiri la nivelul conectivitiatii iar acum motorul de 2.0 litri este mai eficient.

Constructorul american de automobile a inceput prin a modifica in primul rand parametrii de functionare ai motorului diesel de 2.0 litri CDTI, cateva componente ale camerei de ardere si traseului de alimentare, datorita carora propulsorul consuma acum mai putin carburant si emite mai putin CO2.

In cazul ambelor variante, de 150 sau de 180 de cai putere, atunci cand este conectat transmisiei automate in 6 rapoarte PowerShift, motorul de 2.0 litri are un consum mediu declarat de 4.6l/100km in cazul modelului Mondeo, 5.0l/100km S-Max-ul iar in cazul Galaxy-ului, consumul este de 5.2l/100km. In plus, nivelul emisiilor de CO2 a scazut cu 7%.

O informatie importanta este faptul ca pentru configuratia de 210 cai putere, valorile consumului si emisiilor au ramas neschimbate.

In al doilea rand, atentia inginerilor Ford s-a concentrat pe sistemul de infotainment SYNC 3 care este mai rapid si mai intuitiv in comparatie cu cel vechi. Americanii au pastrat totusi ecranul touchscreen de 8 inci, controlat prin gesturi "pinch and swipe", dar comenzile sunt date prin apasarea unui buton si rostirea cerintelor.

Posesorii de iPhone cat si cei de Android vor folosi in continuare sistemul ajutati de interfetele Apple CarPlay si Android Auto, iar software-ul poate fi updatat folosind conectivitatea Wi-Fi.

Mai mult decat atat, Ford-urile Mondeo, S-Max si Galaxy mai primesc si sistemul Keyless Entry, in echiparea Titanium, care permite deschiderea masinii automat, soferul pastrand cheia in buzunar.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Iulie 2016