Uite sub capota caror masini va ajunge motorul V8 al celor de la BMW

Uite sub capota caror masini va ajunge motorul V8 al celor de la BMW
  • BMW urmeaza sa incheie un parteneriat cu grupul Jaguar Land Rover
  • In urma acestuia, nemtii le vor furniza englezilor motoare V8 pentru versiune SVR
  • Motorul in cauza se pare ca va fi un V8 de 4.0 litri twin-turbo
Distribuie pe Facebook

Unele voci sustin ca BMW si grupul Jaguar Land Rover sunt pe cale sa incheie un parteneriat in urma caruia nemtii le vor furniza englezilor motoare V8 pentru versiunile performante SVR.

Intr-o vreme in care constructorii de automobile au imbratisat, de voie de nevoie, downsizeingul, motoarele puternice, mai ales motorul V8, au ajuns sa fie din ce in ce mai scump de produs.

Acesta ar fi motivul principal care sta la baza presupusului parteneriat care va fi incheiat intre cei doi giganti ai lumii auto. In timp ce grupul Jaguar Land Rover cauta un producator de automobile care sa-i furnizeze motoare V8 pentru viitoarele versiuni SVR, constructorul din Munchen cauta la randul sau companii carora sa le vanda acest tip de motoare, care au ajuns sa ii inghita foarte multi bani.

Chiar daca la momentul actual cel mai puternic motor al nemtilor este V8-ul de 4.4 litri, twin-turbo, de 600 de cai, de sub capota modelului M5, nu acesta va ajunge sa propulseze SVR-urile britanicilor. Inginerii BMW se pare ca lucreaza momentan la un propulsor V8 de 4.0 litri twin-turbo, mai puternic si mai eficient decat cel mentionat mai sus.

Acesta din urma va ajunge in curtea constructorului britanic. Grupul JLR ofera in prezent ca varf de gama un propulsor V8 supraalimentat de 5.0 litri si 575 de cai putere, intalnit pe Jaguar-ul F-Type SVR.

La o prima vedere, acest parteneriat se dovedeste profitabil pentru ambii constructori de automobile, dar practic ii ajuta mai mult pe englezi, permitandu-le sa isi indrepte intreaga atentie pe dezvoltarea motoarelor in 3, 4 si 6 cilindri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Iulie 2016