Un BMW Seria 7 auriu, inscris in Romania, a ajuns la RAR: poate fi omologat?

Un BMW Seria 7 auriu, inscris in Romania, a ajuns la RAR: poate fi omologat?
  • Masina poate fi omologata daca e trecuta la culoarea galbena
  • In alte tari, astfel de nuante sunt interzise
  • Crezi ca soferul a trecut de identificarea RAR?
Distribuie pe Facebook

La Registrul Auto Roman, la sediul central din sos. Grivitei, a venit astazi un BMW Seria 7 inmatriculat in Romania, probabil venit pentru identificare la schimbarea proprietarului.

Datele sunt urmatoarele: BMW Seria 7, penultima generatie, nu a fost vanduta in culoarea galbena sau aurie. Cu alte cuvinte, automobilul a avut nevoie de o omologare individuala. Insa in alte tari, culorile stralucitoare sunt interzise prin lege, facand obiectul unor posibile accidente. Mai exact, daca soarele straluceste puternic pe cer, ceilalti participanti la trafic pot fi orbiti de reflexiile caroseriei. E ca si cum ai merge cu oglinda pe sosea.

In Romania insa, inginerii RAR nu s-au confruntat pana acum cu asa ceva. Si pentru ca in ceea ce priveste vopseaua unei masini se specifica doar ca trebuie sa aiba un procent din toata caroseria de aceeasi culoare, astfel incat sa fie trecuta drept culoare in talon si carte, soferul din imagini are toate sansele sa primeasca omologare si identificare fara probleme.

Un BMW Seria 7 auriu, inscris in Romania, a ajuns la RAR: poate fi omologat?

Intr-o tara cu legi aberante, in care soferul trebuie sa-si monteze folii pe geamuri omologate, in anumite ateliere care au acordul RAR, unde masinile nu au voie cu instalatii xenon aftermarket sau cu lumini de alte culori, unde masinile nu au voie cu alte dimensiuni de jante si anvelope decat cele din carte, te-ai astepta ca un asemenea automobil, cu o culoare "de haur", despre care poti spune usor ca la soare te poti uita, dar la BMW-ul acesta ba, sa nu aiba drept de circulatie pe sosea.

Daca insa ne uitam la masina, care de noua a depasit pretul de 100.000 de Euro, ne dam seama ca e vorba de un proprietar de BMW destul de avut, cu relatii destule si cu pile chiar si la RAR. Cu alte cuvinte, nu ne face iluzii ca acest personaj a avut vreo problema in a trece cu brio de verificarea obligatorie de la Registrul Auto Roman.

Oare culoarea asta stralucitoare nu este mai periculoasa decat niste jante cu un inch mai mari decat cele din talon? Raspunde-ne si tu, ca poate suntem noi absurzi.

Foto: Bogdan Pacurar

Distribuie pe Facebook
mai multe