Un sofer de BMW l-a prins pe turcul beat care l-a lovit grav pe un agent

Un sofer de BMW l-a prins pe turcul beat care l-a lovit grav pe un agent
  • Soferul vinovat conducea un Hyundai IX35
  • Politia a inceput urmarirea cu autospecialele Dacia Logan
  • Cel care l-a prins pe infractor conducea un BMW Seria 3
Distribuie pe Facebook

In ciuda imaginii pe care marca bavareza si-a facut-o in Romania, in ciuda sutelor de cocalari care nu respecta legea si se cred superiori celorlalti, din cand in cand, un sofer de BMW iese din multime si ne aduce aminte ca nu e bine sa generalizam.

Acum doua zile, in Bucuresti, un sofer turc pe nume Abdullah Atas, a fost tras pe dreapta de un echipaj al politiei. Acesta nu a oprit si a continuat sa fuga pana cand a dat de un alt filtru de politie in zona de nord a capitalei. Nici ai nu a oprit la semnele agentilor si l-a luat pe capota violent pe agentul sef Gheorghe Ionescu. Agentul s-a prins de capota masinii si a fost dus peste 300 de metri, pana cand turcul a pus frana brusc si a facut manevre stanga-dreapta si politistul a cazut pe carosabil. Ulterior, turcatelete care deja devenise o persoana ce tocmai facuze o tentativa de omor, a fugit de la locul faptei cu politia pe urmele sale...

Interesant este ca in momentul in care l-a luat pe capota pe politist, au intervenit si cativa soferi civili. Un sofer cu o Skoda Octavia l-a luat pe un alt politist la bord si au plecat impreuna in urmarirea turcului criminal. Alte doua masini, una de pe alt sens si alta care a intors, au fugit si ele dupa soferul vinovat. Dintre acestea, s-a remarcat un automobil marca BMW Seria 3, condus de Cristian Niculae Toma. El a ajuns din urma masinile de politie aflate in urmarire, le-a depasit si a ajuns din urma automobilul turcului, un Hyundai IX35. Una din autospeciale s-a oprit la politistul cazut pe asfalt.

Soferul de BMW, fiind la volanul celei mai puternice masini dintre cele care au plecat in urmarire, a prins din urma masina coreana care, conform agentilor de la politie care nu au putut sa-l ajunga cu autospecialele marca Dacia Logan, alerga cu aproximativ 180-200 km/h. Fiind o sosea dreapta, fara viraje, destul de larga si relativ asfaltata recent, adica Soseaua Pipera, turcul a vazut sansa sa scape de urmaritori. Insa fiind beat la volan, cu o alcoolemie de 1,65, a pierdut controlul masinii si a intrat cu ea intr-un gard, dupa ce a acrosat o bordura.

Primul sosit langa masina fugarului a fost Cristi Niculae Toma. El a fost si cel care l-a imobilizat pe turcul care mirosea puternic a alcool si care, desi era accidentat si plin de sange, incerca sa fuga de la fata locului. In cateva minute au ajuns si ceilalti politisti care i-au pus catusele soferului inconstient.

“Cei doi ocupanţi ai autospecialei MAI 34455 au facilitat trecerea autovehiculului marca BMW întrucât autospeciala Logan nu permitea rularea cu o viteză ridicată, iar autovehicul marca Hyundai IX 35-ul circula cu o viteză de aproximativ 180-200 km/h” – scriu procurorii in referatul prezentat instantei. Asa ca, in loc sa primeasca amenda ca a trecut pe rosu si ca a depasit masinile de politie aflate in misiune, acest sofer cu spirit civic va fi felicitat si respectat, asa cum este si normal.

Din nefericire, agentul care a fost lovit, carat pe capota si aruncat pe carosabil sufera rani foarte grave. Inclusiv leziuni cerebrale, coaste rupte, plaman perforat si multe alte contuzii care ii pun viata in pericol. El se afla momentan in coma indusa si a suferit deja 3 interventii chirurgicale, dar medicii sunt rezervati.

Si noi, la fel ca si restul oamenilor care cunosc acest caz tragic, simtim nevoia sa-i multumim soferului care l-a prins pe Abdullah Atas, soferul turc beat, care tocmai il lovise violent pe agentul de politie. Este unul din acele cazuri in care cei 85 cp ai autospecialelor Dacia Logan nu sunt buni de nimic. Daca nu era prins de soferul cu BMW, acest individ periculos poate mai lovea cativa oameni, poate chiar lua cateva vieti. Daca el reusea sa fuga, cu siguranta turcul, care este un afacerist milionar, se facea nevazut si parasea tara in cateva ore... Dar multumita unui sofer cu initiativa si care nu a ramas indiferent, care conducea si masina potrivita pentru aceasta situatie, a fost prins si aruncat in inchisoare. Respect!

Distribuie pe Facebook
mai multe