Veniturile nete ale GM au crescut cu 89 %, pana la 2,5 miliarde USD

Veniturile nete ale GM au crescut cu 89 %, pana la 2,5 miliarde USD
Compania General Motors (NYSE: GM) a anuntat astazi venituri nete pentru al doilea trimestru care pot fi atribuite actionarilor comuni de 2,5 miliarde USD sau 1,54 USD pe actiune, marcand cel de-al saselea trimestru consecutiv ce a adus profit companiei. In cadrul celui de-al doilea trimestru al anului 2010, venitul net al companiei GM care poate fi atribuit actionarilor comuni a fost de 1,3 miliarde USD sau 85 de centi per actiune.
Distribuie pe Facebook
In comparatie cu al doilea trimestru al anului 2010, venitul a crescut cu 6,2 miliarde USD, pana la 39,4 miliarde USD. Profitul operational inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor (EBIT) a fost de 3,0 miliarde USD comparativ cu 2,0 USD in cel de-al doilea trimestru al anului 2010. Nu au intervenit elemente speciale in niciuna dintre perioade.

"Investitiile GM in economia de carburant, design si calitate sunt profitabile pe intreg globul, in timp ce cresterea cotei de piata globale si rezultatele financiare se mentin", a declarat Dan Akerson, Presedinte al consiliului de administratie si Director Executiv. "Progresul nostru a fost constant si ne pregatim sa lansam multe alte modele noi in decursul acestui an, inclusiv Chevrolet Sonic in America de Nord, Opel/Vauxhall Zafira in Europa si Baojun 630 in China, pentru a sustine in continuare aceasta crestere."

Veniturile nete ale GM au crescut cu 89 %, pana la 2,5 miliarde USD

- GM North America (GMNA) a comunicat o valoare EBIT ajustata de 2,2 miliarde USD, insemnand o crestere cu 0,6 miliarde USD in comparatie cu trimestrul al doilea al anului 2010.

- GM Europe (GME) a raportat o valoare EBIT ajustata de 0,1 miliarde USD, insemnand o crestere cu 0,3 miliarde USD in comparatie cu trimestrul al doilea al anului 2010. In cadrul celui de-al doilea trimestru al anului 2011, GM Europe a suportat costuri de restructurare de aproximativ 100 milioane USD, ceea ce a insemnat o scadere cu aproximativ 200 milioane USD in comparatie cu cel de-al doilea trimestru al anului 2010.

- GM International Operations (GMIO) a comunicat o valoare EBIT ajustata de 0,6 miliarde USD, in crestere cu 0,1 USD fata de al doilea trimestru al anului 2010.

- GM South America (GMSA) a raportat o valoare EBIT ajustata de 0,1 miliarde USD, in scadere cu 0,1 miliarde USD fata de al doilea trimestru al anului 2010.

Pentru acest trimestru, fluxul de numerar corespunzator activitatilor din sectorul auto a fost de 5,0 miliarde USD si fluxul financiar liber de disponibilitati a fost de3,8 miliarde USD.

GM a incheiat trimestrul cu o valoare totala a lichiditatilor in sectorul auto foarte mare, de 39,7 miliarde USD. Numerarul si titlurile de plasament din domeniul auto, inclusiv activele imobilizate ale Trustului Canadian de Sanatate, a fost de 33,8 miliarde USD, in comparatie cu 30,6 miliarde USD, la finalul primului trimestru al anului 2011.

"Veniturile si fluxul de numerar sunt constante si intentionam sa imbunatatim principiile de baza ale marcilor puternice, produselor de exceptie si parghiilor operationale, pentru a obtine o crestere profitabila in toata lumea", a declarat Dan Ammann, Vicepresedinte Executiv si Director Financiar.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 August 2011