Vestea soc a saptamanii vine de la Audi. Nemtii vor renunta la motorul V8 in urmatorii 10 ani

Vestea soc a saptamanii vine de la Audi. Nemtii vor renunta la motorul V8 in urmatorii 10 ani
  • Audi va renunta la motorul V8 pana in anul 2025
  • Constructorul german va investi mai mult in propulsoare electrice sau hibride
  • Motivul renuntarii ar fi costurile de productie mari si limitele din ce in ce mai strice ale emisiilor
Distribuie pe Facebook

Surse din interiorul constructorului german de automobile au declarat ca motorul V8 nu va primi un succesor atunci cand va fi scos din productie.

Motorul V8 a avut intotdeauna un loc special in inima fiecarui pasionat de automobile. Acel sunet inconfundabil ne-a umplut tuturor urechile de-a lungul anilor, iar acum din cauza acestui trend numit "downsizeing", acesti "dinozauri" sunt pe cale de disparitie.

Dupa ce BMW a renuntat la gloriosul V8 de sub capota M3-ului, si l-au inlocuit cu un propulsor de 3.0 litri, 6 in linie, este randul celor de la Audi sa renunte incet incet la propulsorul cu 8 cilindri.

Totusi, aceasta schimbare urmeaza sa vina in anul 2025 sau putin mai repede, cand acest tip de motor nu va mai avea un urmas. Motivul principal pentru aceasta decizie ar fi costurile uriase presupuse de dezvoltarea unui propulsor V8 intr-o perioada in care toti constructorii mizeaza pe motoarele turbo, de cilindree mai mica, sau pe ansambluri hibride si electrice.

Desigur, mai este si eterna problema a emisiilor, care pana in anul fatidic 2025, vor trebui drastic reduse, iar masinile se vor conforma unor standarde extrem de strice, asa ca motorul V8 nu-si va mai justifica existenta.

Oficialii constructorului german au declarat ca unul dintre obiectivele viitoare este acela ca pana in 2025, gama Audi sa includa intre 25% si 35% masini echipate cu o forma de electrificare si baterii.

Momentan, propulsorul V8 al celor de la Audi este folosit de constructorii grupului Volkswagen, precum Porsche sau Bentley, dar si de producatorul din Ingolstadt pentru modelul SQ7.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Iulie 2016