Viitoarele BMW-uri vor primi ceasuri de bord digitale

Viitoarele BMW-uri vor primi ceasuri de bord digitale
Mercedes S-Class le are de cativa ani. Mai nou, cu un astfel de gagdet se pot lauda si recent-lansatele SUV-uri Range Rover sau limuzina britanica Jaguar XJ. In curand insa, ceasurile de bord digitale isi vor face aparitia si pe viitoarele generatii ale modelelor Seria 5, respectiv Seria 7.
Distribuie pe Facebook

Urmand a fi dezvoltate in urma unei colaborari dintre germanii din Munchen si cei de la BMW Technology Office din Mountain View - California, noile ceasuri de bord vor afisa in standard informatii precum viteza, turatia, temperatura motorului sau nivelul carburantului, insa vor putea fi configurate in asa fel incat sa ofere si alte detalii, precum cele legate de sistemul de navigatie, telemetrie sau infotainment. Mai exact, modul de afisare al ceasurilor de bord se va afla intr-o stransa legatura cu modul in care conduci. De exemplu, atunci cand optezi pentru modul sport, turometrul va adopta o pozitie centrala, iar toate celelalte aspecte vor trece pe un loc secund.

Important de specificat: Constructorul bavarez afirma ca nu a pornit in dezvoltarea unei versiuni digitale a ceasurilor analogice si nici nu cauta sa creeze confuzie printre clientii sai, asa cum s-a intamplat cu sistemul i-Drive in urma cu ceva timp. Conform celor de la BMW, acestia sunt in cautarea unui display capabil sa afiseze multiple informatii intr-un mod inovator. Cel mai probabil, noul gadget isi va face aparitia in urmatorii ani, odata cu versiunile cu facelift ale modelelor Seria 5, respectiv Seria 7.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Mai 2011