Volkswagen nu va mai afuma Statele Unite. Masinile electrice si hibride sunt viitorul

Volkswagen nu va mai afuma Statele Unite. Masinile electrice si hibride sunt viitorul
  • Volkswagen ar putea renunta la vanzarea de masini diesel in Statele Unite
  • Anuntul a fost facut de seful operatiunilor din America de Nord
  • Nemtii vor sa se concentreze pe masinile electrice si hibride
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului german de automobile a declarat intr-un interviu recent ca Volkswagen ar putea renunta la vanzarea de masini diesel in Statele Unite.

Relatia dintre nemtii de la Volkswagen si Statele Unite este ca intr-o casatorie cu nabadai. Se cearta, se impaca, iar se cearta, ca la final unul dintre ei sa cedeze. Dupa ce au fost prinsi ca pacalesc testele de emisii si a izbucnit unul dintre cele mai rasunatoare scandaluri din lumea auto moderna, nemtii si autoritatile americane au ajuns la un acord.

Chiar daca Volkswagen a inceput deja sa plateasca suma convenita de ambele parti si sa se implice in proiectele impuse de americani, masinile lor diesel tot nu pot fi vandute peste ocean.

Totusi, aceasta masura nu este una definitiva, iar o ridicare a acestei interdictii ar putea avea loc, cel mai probabil, anul viitor. In ciuda acestui fapt, nemtii anunta ca ar putea sa renunte complet la vanzarea de masini diesel in aceasta tara.

Anuntul a fost facut in cadrul unui interviu de catre Hinrich Woebcken, seful operatiunilor Volkswagen din America de Nord. Reprezentantii din Germania nu au comentat, cel putin deocamdata, afirmatia, insa au admis ca nu au luat inca o decizie finala in aceasta privinta.

Daca intr-adevar vor renunta sa comercializeze vehicule diesel peste ocean, nemtii de la Volkswagen si-ar indrepta atentia inspre masinile electrice si hibride, cunoscute fiind investitiile facute de acestia in aceste segmente.

Un purtator de cuvant a Grupului Volkswagen a declarat ca "Diesel-ul va exista acolo unde are sens pentru piata, dar noile concepte de trenuri de rulare precum cele pur electrice sau o varietate de modele hibride ies in fata, in special ca urmare a faptului ca apar regulamente tot mai stricte."

Nemtii nu sunt singurii care ar face un pas crucial in aceasta privinta, dupa ce francezii de la Renault anuntau cu putin timp in urma ca vor elimina propulsoarele diesel din mai multe modele europene.

Distribuie pe Facebook
mai multe