Clasicul e din nou la moda. OZ lanseaza o reinterpretare contemporana a primei sale jante

Clasicul e din nou la moda. OZ lanseaza o reinterpretare contemporana a primei sale jante
  • OZ marcheaza anul acesta patru decenii si jumatate de existenta
  • Compania italiana celebreaza specialul moment cu o versiune moderna a primei sale jante
  • Modelul Anniversary 45 este disponibil atat pe 17, cat si pe 18"
Distribuie pe Facebook

Nu toata lumea cunoaste istoria atelierului italian de jante si a fondatorilor sai, care au transformat o mica statie de alimentare cu combustibil in "OZ", dand astfel nastere unui brand capabil sa schimbe lumea auto.

Compania OZ a luat nastere in 1971 datorita lui Silvano Oselladore si Pietro Zen – doi prieteni apropiati care impartaseau aceeasi pasiune pentru masini, carora le-a fost destinat sa devina pionieri in automobilism, creand un brand si produse care vor dicta trendurile tehnice si estetice pe intreaga piata in urmatorii 45 de ani.

Intorcandu-ne in timp, in spatele statiei de alimentare din Rossano Veneto - provincie din Vicenza, in 1971, ideea pentru “Numarul Unu”, prima janta OZ, a devenit o realitate. Aceasta a fost construita pentru un Mini Cooper care participa la o cursa de masini locala.

Janta a avut un succes imediat printre pasionatii de curse auto, suficient pentru a atrage atentia constructorilor si a-i convinge pe cei doi prieteni de potentialul pe care il are ideea lor.

OZ Anniversary 45OZ Anniversary 45

OZ Anniversary 45

Astfel a inceput povestea OZ. 45 de ani au trecut de la “Numarul Unu”, ani in care atelierul italian a fost partener cu cei mai prestigiosi fabricanti de masini, in numeroase curse auto, alaturi de legendare echipe de motorsport.

In 2016, compania sarbatoreste aniversarea cu numarul 45 cu o reinterpretare contemporana a “Numarului Unu”, prima janta OZ. Astfel, “Anniversary 45” are stilul retro tipic al anilor ‘70, imbinat cu tehnologiile contemporane.

O janta de legenda pentru masini de legenda.

Ca acum patru decenii si jumatate, “Anniversary 45” este destinata legendarelor masini clasice, MINI One si FIAT 500. Janta se prezinta in diametre de 17 si 18 inch. Cu acest model pot fi echipate, de asemenea, si VW New Beetle sau Golf, respectiv Citroen DS3.

“Anniversary 45” este disponibila in 3 finisari standard - Black Diamond Lip, Matt Titanium Black Diamond Lip si Race White Diamond Lip, cu capac rosu avand logo-ul istoric OZ sau in versiunea cu capac vintage, mai mare, cromat.

OZ Anniversary 45OZ Anniversary 45

OZ Anniversary 45

Optiunea cu logo OZ negru va fi disponibila pentru ambele versiuni. Suplimentar, pe langa gama larga de capace, ultima aparitie a familiei OZ vine si cu oportunitatea pentru personalizare extrema, multumita programului myPersonal.

Proprietarii de Mini Cooper si One, respectiv Fiat 500 si 500 Abarth isi pot personaliza jantele astfel incat sa se potriveasca cu nuanta caroseriei. Entuziastii pot alege din 12 culori diferite pentru Mini si din 10 nuante pentru Fiat.

Ca toate jantele OZ, si modelul “ANNIVERSARY 45” are certificare TUV.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (48) Poze OZ Anniversary 45
mai multe
Publicat în categoria: Alte Stiri Tuning DATA PUBLICĂRII: 5 Mai 2016