De la 90 la 180 cp! S-a lansat primul Ghid de Tuning din Romania dedicat modelelor Opel Tigra A si Corsa B

De la 90 la 180 cp! S-a lansat primul Ghid de Tuning din Romania dedicat modelelor Opel Tigra A si Corsa B
  • Este al doilea volum scris de I. Chesaru
  • Cartea costa 49 de lei
  • Poti creste puterea motorului de la 90 la 180 cp
Distribuie pe Facebook

Acelasi Ionel Chesaru care a scris prima carte de tuning din Romania, a scos recent pe piata un volum nou dedicat posesorilor de Opel Corsa si Opel Tigra. Din aceasta carte plina de secrete si sfaturi urile, cei care sunt pasionati pot sa creasca puterea micilor automobile de la 90, la 180 de cp!

In aceasta luna a aparut cartea Ghid de Tuning Tigra A/Corsa B, scrisa de Ionel Chesaru. Cartea, dupa cum ne sugereaza titlul, este un ghid pas cu pas de modificare a celor doua masini surori de la Opel cu motoare 1,4-1,6 cu 16 supape, dar este de folos si pentru alte modele de la Opel ce utilizeaza aceleasi motorizari.

Ghidul isi propune sa ofere posesorilor de Tigra si Corsa solutii tehnice verificate, mai simple sau mai complexe, chiar secrete de tuning. Interesant este ca in continutul ghidului gasim mai multe “retete” de tuning, adica seturi de modificari in urma carora masina obtine performante mai bune in functie de bugetul si rezultatul dorit.

Modificarile expuse sunt detaliate cu schite precise si dimensiuni, dar si cu peste 170 de fotografii explicative. La inlocuirea reperelor cu altele din baza de organe Opel se ofera chiar coduri de piese, fara riscul de a gresi.

Fiecare modificare a motorului este insotita de estimari de putere astfel ca, la final, vom sti inainte de a urca masina pe un stand dyno, la ce rezultat sa ne asteptam. Se pare ca, prin modificari succesive, e posibila cresterea puterii de la 90 cp cat are motorul de 1,4 litri, pana la 180 cp!

Coperta Ghid Tuning Opel Corsa

Un capitol deosebit de folositor este cel referitor la cutiile de viteze. Daca ai o Tigra A sau Corsa B, vei sti ce cutie sau grup final poti folosi, si de la ce modele Opel se potrivesc, pentru a obtine o acelerare mai buna, un consum mai mic sau o solutie de mijloc.

Nu au fost omise nici modificarile franelor si a suspensiilor, necesare pentru a gestiona in siguranta puterea mai mare.

Ca si picanterie, I. Chesaru, a colaborat cu tuneri si pasionati din 9 tari de pe 3 continente, deci putem spune ca avem de-a face cu un ghid “international” de tuning. Autorul, fost campion la indemanare auto si drag racing, a mai scris anul trecut o cartea “Tuning Auto”, prima de acest fel in peisajul nostru, care a avut un real succes printre pasionati.

Cartea “Ghid de Tuning Tigra A/Corsa B” costa 49 lei, are coperta color lucioasa, 172 de pagini, hartie de calitate cu fotografii color explicative, format 240x170 mm. Este disponibila doar pe GoTuning.ro

Date de contact ale autorului cartii
Ionel Chesaru
telefon: 0726 666 001
e-mail: nel_biggson@yahoo.com
facebook.com/ne.chesaru

Distribuie pe Facebook
mai multe