Ai asigurare Casco dar nu ai anvelope de iarna? Nu primesti nicio despagubire!

Ai asigurare Casco dar nu ai anvelope de iarna? Nu primesti nicio despagubire!
Odata cu noile reglementari privind circulatia pe drumurile acoperite de polei, gheata sau zapada, si asiguratorii si-au schimbat conditiile de despagubire. Mai exact, daca masina sufera o dauna in conditiile de carosabil mentionate in actul normativ, aceasta nefiind dotata cu anvelope de iarna, soferul nu primeste nicio despagubire.
Distribuie pe Facebook
1. Avand in vedere noile reglementari privind circulatia pe drumurile publie (OG nr 5/2011 si modificarile aduse OG 195/2002) precum si prevederile conditiilor de asigurare primite de asigurat pentru politele facultative auto( Eurocasco art 6.5 pct.a; Casco Parc art 6.5 pct. a; Casco Econom art 6.6 pct. a). in cazul cand autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarna in conditiile de carosabil mentionate in actul normativ, nu se vor acorda despagubiri pentru daunele provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule, animale sau cu orice corpuri mobile sau imobile aflate in afara autovehiculului; cadere in prapastie, derapari sau rasturnari.

Mai jos aveti extras din conditiile de asigurare 6.5

Asiguratorul este exonerat de plata despagubirii in urmatoarele cazuri:

a) nerespectarea normelor/reglementarilor de exploatare a autovehiculelor, a celor privind regimul orar de munca al conducatorului auto;
2. In cazul asigurarilor facultative auto cand in urma accidentelor se produc avarii ale anvelopelor pentru riscuri asigurate se va despagubi valoarea pentru tipul de anvelopa mentionat in inspectia de risc sau mentionat in polita sau in actele aditionale inainte de producerea accidentului.

Dar ce se intampla oare in cazul in care o masina care are doar RCA, nu este dotata cu anvelope de iarna, dar produce un accident? Asiguratorul va despagubi soferul pagubit? Desi nu ar trebui, e mai greu in cazul unui astfel de accident, sa se dovedeasca ca masina nu a avut anvelope corespunzatoare. Asta in cazul unui impact usor, fara victime. Insa daca e vorba de daune mari sau victime omenesti, asigratorul poate refuza plata daunelor daca soferul care a cauzat totul nu a avut masina dotata cum trebuie.

Distribuie pe Facebook
mai multe