ANAF face lucruri trasnite: CASCO pentru 353 de masini la falimentara Carpatica

ANAF face lucruri trasnite: CASCO pentru 353 de masini la falimentara Carpatica
  • Contractul este in valoare de 301.864 lei + TVA
  • Sunt asigurare 230 de masini fabricate intre 2006-2015
  • Inca 123 de vehicule urmeaza sa fie cumparate si asigurate
Distribuie pe Facebook

Compania Carpatica nu prea o duce bine. Adica este cu un pas mai aproape de faliment, dupa ce ASF i-a deschis procedura de rezolutie. Chiar si asa, ANAF s-a gandit ca e o idee buna sa-si faca la 353 de automobile proprii asigurari de tip CASCO fix la Carpatica.

Va povesteam acum cateva zile despre soarta incerta a firmei de asigurari Carpatica. Conform celor de la HotNews.ro, cei de la ANAF urmeaza sa faca 353 de polite Casco pentru masinile proprii la aceasta companie de asigurari dubioasa, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Nu conteaza ca ASF a demarat deja procedura de rezolutie care previne falimentul, pentru ca ANAF nu tine cont de astfel de amanunte care, in trecut, au dus la falimentul Astra.

Se pare ca 353 de masini ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor primi o asigurare Casco pentru 1 an de zile la Carpatica Asigurari, in urma unui contract in valoare de 301.864 lei + TVA. Asigurarile Casco sunt de doua feluri: fara fransiza privind riscurile de avarii, furt si vandalism pentru asigurarea a 230 de autovehicule, fabricate in perioada 2006-2015, existente in dotarea parcului auto al aparatului propriu ANAF si asigurare tip CASCO fara fransiza privind riscurile de avarii, furt si vandalism pentru asigurarea a 123 de autovehicule pe care Autoritatea contractanta urmeaza sa le achizitioneze.

In ciuda acestui contract generos castigat recent de Carpatica, firma de asigurari nu prea are sanse sa se salveze de probleme. Compania trebuie sa inceapa o procedura de selectie si contractare a unui auditor financiar care sa-i evalueze activele, datoriile si capitalurile proprii, conform unei decizii a ASF. Totul, fiind rezultatul unor managerizari defectuoase care au dus la multe datorii ale Carpatica si la multe probleme cu asiguratii.

Sursa: HotNews.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe