Uite care sunt cei mai periculosi soferi din Romania de care ar trebui sa va feriti

Uite care sunt cei mai periculosi soferi din Romania de care ar trebui sa va feriti
  • Autoritatea de Supraveghere Financiara a dat publicitatii o analiza privind frecventa daunei si valoarea medie a daunelor RCA
  • Conform studiului cei mai periculosi soferi sunt bucurestenii si constantenii
  • Cand vine vorba de varsta asiguratorului, frecventa daunei in cazul tinerilor sub 25 de ani este mai mare decat in cazul asiguratorilor de peste 40 de ani
Distribuie pe Facebook

Autoritatea de Supraveghere Financiara a elaborat o analiza privind frecventa daunei si valoarea medie a daunelor la politele RCA.

Pentru a redacta aceasta analiza, Autoritatea a luat in considerare varsta asiguratului, puterea cilindrica a vehicului asigurat, locul inmatricularii sau clasele de bonus-malus.

Conform acestui studiu, cei mai periculosi soferi sunt bucurestenii si constantenii, unde frecventa daunei este de 6,78% in cazul celor din capitala, si de 6,40% in cazul celor de la malul marii. Pe locul 3 se afla Iasiul, cu 6,27%, iar pe locul 4 Ilfovul cu 5,89%.

La celalalt capat al clasamentului se gasesc soferii din Harghita, unde frecveta daunei a fost de 2,84%, Covasna cu 3,15% si Salajul cu 3,42%.

Daca cifrele de mai sus sunt pentru persoanele fizice, cand vine vorba de cele juridice, clasamentul se modifica. Cele mai multe daune au fost intalnite in cazul vehiculelor inmatriculate in Cluj, Ilfov, Iasi, Galati sau Dolj (peste 11%), iar cele mai putine, intre 6% si 7%, la cele din Calarasi, Caras Severin, Botosani, Harghita, Hunedoara, Covasna si Salaj.

Valoarea daunei medii in functie de judet a variat intre 4.000 si 5.000 de lei pentru Arges, Bucuresti, Cluj sau Sibiu, si 9.000-10.000 de lei pentru Salaj si Suceava.

In ceea ce priveste masinile puternice, conform studiului acestea sunt cele care au provocat cele mai multe daune de tip RCA. Frecventa daunelor in cazul vehiculelor cu motor sub 1.200 de centimetri cubi a fost de 3.78%, iar la cele cu motorizare de peste 2.500 de centimetri cubi a fost 7,91%.

Cand vine vorba de varsta asiguratorului, in cazul tinerilor sub 25 de ani, frecventa daunei a fost de 6,15% iar la asiguratii de peste 40 de ani, 4,59%.

In functie de varsta asiguratorului si puterea motorului, frecventa daunei a variat, astfel ca la cei cu varsta cuprinsa intre 36 si 40 de ani si masini cu motorizari sub 1.200 de cmc, a fost de 3,56%, iar la asiguratii mai tineri de 25 de ani si masini cu motoare mai mari de 2.500 de cmc, frecventa a fost de 12,7%.

Distribuie pe Facebook
mai multe