Victorie importanta pentru soferii romani. Legea RCA a fost adoptata de Senat!

Victorie importanta pentru soferii romani. Legea RCA a fost adoptata de Senat!
  • Senatul Romaniei a votat in cursul zilei de astazi Legea RCA
  • Ea aduce schimbari majore in ceea ce priveste calcului asigurarii
  • Soarta proiectului sta acum in mainile deputatilor
Distribuie pe Facebook

Senatul Romaniei a adoptat in cursul zilei de marti Legea RCA, proiectul care prevede, printre altele, si eliminarea criteriului de varsta din calculul pretului asigurarii.

Inceputul acestei saptamani vine cu o veste extraordinara pentru toti conducatorii auto din Romania, membrii Senatului adoptand in cursul zilei de astazi - cu 73 de voturi "pentru", Legea RCA.

Asadar, in cazul in care proiectul va trece si de Camera Deputatilor, in mainile care sta decizia finala, modul prin care este calculat pretul asigurarii auto obligatorii va fi schimbat din temelii.

Mai exact, in Legea RCA este stipulat faptul ca sarcina stabilirii tarifului de referinta pentru RCA ii va reveni Autoritatii de Supraveghere Financiara, iar firmele asiguratoare vor fi nevoite sa il respecte.

De asemenea, tot in cadrul proiectului adoptat in cursul zilei de astazi de membrii Senatului mai sta scris si ca varsta nu va mai influenta in niciun fel costul politei RCA. Doar istoricul soferului va conta.

"Urmeaza" pe lista precizarea conform careia numai cei care vor parasi teritoriul României vor fi obligati sa plateasca cartea verde. Aflam apoi ca asigurarea auto obligatorie va putea fi platita si in rate.

Legea RCA, a carei soarta se afla acum, reamintim, mainile deputatilor, mai prevede si realizarea unei polite RCA pentru o perioada mai mica de timp - intre o luna si trei luni, dar si dar si posibilitatea ca service-ului ce refuza repararea unei masini asigurate sa i se retraga licenta. De suferit vor avea si asiguratorii care nu vor plati in termenul legal.

Sursa: stiripesurse.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Asigurari auto DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2016