Campanie impotriva consumului de alcool la volan pe durata Raliului Moldovei

Campanie impotriva consumului de alcool la volan pe durata Raliului Moldovei
  • Pe toata durata Raliului Moldovei 2013 se va desfasura campania „DON’T DRINK AND DRIVE!”
  • Actiunea doreste sa previna producerea accidentelor ce au ca principala cauza consumul de alcool
  • Initiatorii sunt Casa de Vinuri Cotnari, Inspectoratul de Politie Bacau si Bacau Rally Team
Distribuie pe Facebook

Casa de Vinuri Cotnari, impreuna cu Inspectoratul de Politie al Judetului Bacau si Bacau Rally Team, organizeaza o campanie de responsabilizare a soferilor. Sub sloganul „DON’T DRINK AND DRIVE!”, initiatorii acestei actiuni doresc sa previna producerea accidentelor de circulatie ce au ca actori principali soferii aflati in stare de ebrietate.

Cu ocazia Zilelor Municipiului Moinesti, eveniment care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, a debutat si campania „DON’T DRINK AND DRIVE!”. In total au fost distribuite peste 3000 de flyere ale campaniei in randul celor peste 10.000 de participanti la eveniment, conform estimarilor facute de reprezentantii Jandarmeriei.

„Ne-am implicat in aceasta campanie pentru ca vrem sa responsabilizam soferii, sa nu consume alcool inainte sa se urce la volan. Vinul este cel care contribuie la momentele placute din viata oamenilor, consumul acestuia reprezentand o alegere individuala si fiind destinat celor cu varsta de peste 18 ani. Urmarim stimularea unui comportament de consum responsabil de alcool pornind de la angajatii nostri si continuand in comunitatile din care fac parte. Casa de Vinuri Cotnari este un producator nou de vinuri premium din podgoria Cotnari, un producator care administreaza 350 de hectare de vie din cele 1710 hectare care se regasesc in podgoria Cotnari. Merita mentionat ca cele 350 de hectare sunt nou infiintate, in anul 2007, fiind impartite astfel: 50 hectare Grasa de Cotnari, 50 de hectare Feteasca Alba, 75 hectare Tamaioasa Romaneasca, 75 hectare Busuioaca de Bohotin si 100 hectare Feteasca Neagra, Casa de Vinuri Cotnari fiind singurul producator de vinuri premium care are in portofoliu doar vechi soiuri autohtone” a declarat dl. Catalin AVASALCEI – Brand Manager Casa de Vinuri Cotnari.

„Romania face parte din tarile in care consumul de alcool nu este permis deloc atunci cand te aflii la volan, sanctiunile contraventionale ce pot fi aplicate fiind cuprinse intre 675 si 1500 lei dar si retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 90 de zile. Atunci cand, in urma recoltarii de probe biologice se constatat o valoare de peste 0,80 g/l alcool pur in sange, vorbim despre existenta une infractiuni care se pedepseste conform legii.” a declarat dl.comisar sef de politie Vasile OPRISAN - seful Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau.

„De multe ori ne miram de consecintele consumului de alcool de catre soferi chiar daca este relativ simplu sa evitam aceste lucruri. De exemplu, daca stiti ca urmeaza sa mergeti la un eveniment, asigurati-va dinainte ca aveti cum sa va intoarceti acasa fara a conduce masina. Nu oferiti alcool celor care urmeaza sa conduca o masina si nici nu acceptati sa va urcati intr-o masina al carei sofer a consumat bauturi alcoolice! Consumul de alcool la volan nu are nicio scuza!” a spus si Adrian Raspopa, pilot Bacau Rally Team.

In prima zi a Raliului Moldovei Cotnari Bacau 2013, parcul de service va fi amplasat in fata Primariei din Moinesti, locuitorii aratandu-se interesati de aceasta competitie inca de la editia anterioara. Sambata, 14 septembrie, raliul se muta in Bacau, parcul de service urmand sa fie amplasat de-aceasta data in parcarea Arena Mall.

Distribuie pe Facebook
mai multe