Francois Delecour s-a impus la Bacau si a devenit noul campion national

Francois Delecour s-a impus la Bacau si a devenit noul campion national
  • Francois Delecour a castigat Raliul Moldovei Cotnari Bacau
  • Pilotul francez a devenit matematic noul campion national
  • Lupta pentru titlu ramane deschisa la celelalte categorii
Distribuie pe Facebook

Francois Delecour a reusit sa se impuna la finalul celor doua zile de concurs propuse de Raliul Moldovei Cotnari Bacau, pilotul francez devenit astfel - din punct de vedere matematic, noul campion national absolut.

In urma victoriei obtinute la Raliul Moldovei Cotnari Bacau, Francois Delecour si-a asigurat din punct de vedere matematic al doilea titlu consecutiv de campion, cu doua etape inaintea finalului acestui sezon: „Sunt foarte fericit ca am reusit sa devenim campioni pentru a doua oara consecutiv. Nu a fost deloc usor mai ales ca lupta de la Bacau cu Marco a fost foarte stransa. Mi-a placut foarte mult proba lunga a raliului, o adevarata proba de etapa mondiala, motiv pentru care felicit organizatorii.” a declarat in cadrul conferintei de presa pilotul francez, noul campion national al Romaniei la raliuri. Copilotul sau, Dominique Savignoni, a adaugat: „O lupta foarte frumoasa cu Marco astazi pe probe si sunt foarte fericit pentru victoria pe care am reusit sa o obtinem astazi la Bacau.”

„Felicitari lui Francois. Alaturi de Dominique a dominat campionatul si prezenta lor a ridicat foarte mult nivelul campionatului intern. Noua masina Ford Fiesta R5 mi-a placut foarte mult si cred ca s-a vazut asta. Cu motorul turbo am putut risca mai mult fata de Skoda Fabia S2000. La Iasi vom merge cu aceeasi masina. Mi-a placut raliul de la Bacau mai ales prin prisma probelor speciale si il felicit pe Adi Raspopa pentru organizare, prezentarea echipajelor si parcul de service din Moinesti unde a fost foarte multa lume.” a spus Marco Tempestini dupa finalul raliului.

„A fost un raliu nou pentru mine si acest lucru a reprezentat un minus pentru ca nu cunosc probele, insa am incercat sa tin pasul. Imi doresc o victorie in Romania si ma bucur ca am ajutat echipa ESD. Felicit toti concurentii care au reusit sa ajunga la finalul raliului.” a afirmat ocupantul locului al treilea, David Botka, in cadrul aceleeasi conferinte de presa.

Intrecerea rezervata automobilelor cu 2 Roti Motrice a fost dominata de-a lungul celor doua zile de concurs de Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu, cei doi evoluand in fata propriilor suporteri. Echipajul Bacau Rally Team a reusit sa se impuna in 10 din cele 11 probe propuse de Raliul Moldovei Cotnari Bacau 2013, mentinand astfel lupta deschisa pentru titlul de campion al acestei categorii. „Ma bucur pentru victoria obtinuta in calitate de pilot, iar in calitate de organizator sunt mandru sa declar ca Raliul Moldovei Cotnari Bacau a fost o etapa foarte reusita. Batalia la varf a celor trei echipaje a mentinut suspansul pana in ultima clipa si tin sa-i felicit pe toti concurentii care au reusit sa ajunga la final.” a spus Adrian Raspopa.

Catalin Grigoriu, copilotul lui Adrian Raspopa si totodata sponsor al raliului prin grupul Pambac, Popasul Trebes si Comfert, s-a aratat extrem de fericit atat pentru rezultatul obtinut pe probele speciale, cat si pentru buna desfasurare a celei de-a saptea etape a Campionatului National de Raliuri: „In calitate de sponsor si organizator ma bucura prezenta internationala la startul etapei de la Bacau a echipajelor din tari precum Franta, Italia, Ungaria si bineinteles Romania. Consider ca am reusit o organizare impecabila iar probele speciale pe care le-am pregatit au fost putin casante si concurentii au reusit sa isi protejeze materialul de concurs.”

In cadrul Cupei Suzuki s-au impus Alexandru Mirea si Dragos Despinoiu, acestia aflandu-se la cea de-a treia victorie consecutiva. Podiumul a fost completat de echipajele Madalin Radu Arhire – Radu Dumitriu, respectiv Calin Bucur si Alex Ardelean.

La Cupa Dacia, cel mai rapid echipaj a fost cel format din Raul Badiu si Razvan Hulea. Pe locul doi au venit Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu, podiumul fiind completat in cele din urma de Vlad Cosma si Sergiu Itu.

ESD Rally Team s-a impus in clasamentul rezervat echipelor, acestia fiind urmati pe podium de Napoca Rally Academy si Bacau Rally Team.

Raliul Moldovei Cotnari Bacau a fost organizat cu sprijinul Cotnari, Pambac, Comfert, Popasul Trebes, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Bacau si Moinesti.

Distribuie pe Facebook
mai multe