Trofeul Teliu, prima etapa de coasta din 2012 are loc in acest week-end

Trofeul Teliu, prima etapa de coasta din 2012 are loc in acest week-end
La finele acestei saptamani va avea loc prima "dubla" a sezonului national de viteza in coasta, "Trofeul Teliu - Memorialul Eugeniu Ionescu Cristea", avand onoarea de a deschide sezonul 2012 al Campionatului National de Viteza in Coasta - Dunlop, competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.
Distribuie pe Facebook

Sambata si duminica, 19 si 20 mai, pe proaspat refacutul traseu care strabate dealul aflat la granita dintre judetele Brasov si Covasna (DN 10), iubitorii acestui gen de curse vor putea urmari evolutia a nu mai putin de 88 de piloti, incrisi pana la data limita anuntata de organizatori pentru cea de a patra editie a Trofeului Teliu.

Trofeul Teliu, prima etapa de coasta din 2012 are loc in acest week-end

Dupa ce la ultima etapa a sezonului 2011 (1 octombrie 2011 - Rasnov), prin prezenta la start a 77 de piloti a fost stabilit un nou record de participare la o etapa de viteza in coasta autohtona, prima etapa din 2012, care este practic urmatoarea, dar dintr-un alt sezon competitional, este pe cale sa ridice si mai sus stafeta. 88 de sportivi si-au anuntat participarea pentru weekend-ul de la Teliu, fapt care ar reprezenta un nou record de prezenta.
"Nici nu stiu cand au trecut patru ani de la prima editie a Trofeului Teliu, organizata pe frumosul traseu din comuna noastra. Imi place sa cred ca am fost gazde bune pentru numerosii sportivi care ne-au trecut pragul in cele trei editii organizate pana acum. Sunt convins ca si in acest al patrulea an, ne vom ridica, prin organizare, la nivelul cerintelor exigentilor nostri oaspeti." - a declarat Vasile Serban, primarul comunei ardelene.
Bela Stoica, presedintele clubului organizator, Auto Blic Brasov, este bucuros si ingrijorat in acelasi timp: "Ne bucuram ca numarul mare de participanti inregistrat in toamna la Rasnov nu a fost doar un accident si pilotii romani 'recidiveaza' si pentru Trofeul Teliu. Acest lucru ne obliga insa la a ne desfasura toate activitatile organizatorice din weekend fara cusur. Depasirea programului ar putea crea probleme in ceea ce priveste traficul rutier."
Din pacate, Trofeul "Teliu" comemoreaza un an de la disparitia marelui pilot Eugeniu Ionescu Cristea - maestru al sportului in automobilism, care s-a despartit de colegii sai de sport in primavara anului 2011. In cinstea multiplului campion, pentru a doua oara, Trofeul Teliu primeste numele de "Memorialul Eugeniu Ionescu Cristea".
Trofeul "Teliu" - Memorialul "Eugeniu Ionescu Cristea",este un eveniment organizat deAuto Blic Brasov sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este sustinut de:
Partenerii oficiali:Consiliului Local si Primaria Teliu,
Partener principal:Contempo Cars Brasov - dealer BMW.
Partener: Olmedo - Piese Auto Brasov, Restaurantul "Good Life Brasov
Partener media:Kiss FM
Informatii si rezultate live pe: www.autorally.ro

Evenimentul se va desfasura sub directa supraveghere aInspectoratului Judetean de Politie Brasov - Serviciul Politia Rutiera, Inspectoratului Judetean de Politie Covasna - Serviciul Politia Rutiera, Brigazii Mobile de Jandamri Brasov, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov.

Trofeul "Teliu" - Memorialul "Eugeniu Ionescu Cristea"se va desfasura pe un traseu pus la dispozitie de Compania de Drumuri Nationale si Autostrazi din Romania - Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov.

Trofeul Teliu, prima etapa de coasta din 2012 are loc in acest week-end


Trofeul "Teliu" - Memorialul "Eugeniu Ionescu Cristea" - Date tehnice:
Sector de drum : DN 10 Brasov - Buzau
Lungime : 3,750 km
Panta medie : 5,5 %
Panta maxima : 6,4 %
Locul startului : DN10 km 124 + 800
Locul sosirii : DN10 km 121 + 50
Altitudine Start : 667 m
Altitudine Sosire : 806 m
Trofeul "Teliu" - Memorialul "Eugeniu Ionescu Cristea" - Program
Recunoasteri cronometrate
Ziua: sambata (19 mai), duminica (20 mai)
Ora: 08:00 - 09:15
Antrenamente mansa I
Ziua: sambata (19 mai), duminica (20 mai)
Ora: 09:15 - 10:45
Antrenamente mansa a II-a
Ziua: sambata (19 mai), duminica (20 mai)
Ora: 10:45 - 12:15
Recunoasteri cronometrate (optionale)
Ziua: sambata (19 mai), duminica (20 mai)
Ora: 13:45 - 15:00
Concurs - Mansa a I-a
Ziua: sambata (19 mai), duminica (20 mai)
Ora: 15:00 - 16:30
Concurs - Mansa a II-a
Ziua: sambata (19 mai), duminica (20 mai)
Ora: 16:30 - 18:00
Festivitatea de premiere
Ziua: samabata (19 mai), duminica (20 mai)
Ora 19:00 / Locul: Primaria Teliu
Trofeul "Teliu" - Memorialul "Eugeniu Ionescu Cristea" - Restrictii de circulatie
sambata (19 mai) si duminica (20 mai)
Drumul: DN10 - Sectorul: km119 (iesire Bradet - Intorsura Buzaului) - km 127 (com Teliu - Brasov)
Intervalul Orar: 07:30 - 12:30 si 13:30 - 19:00
Distribuie pe Facebook
mai multe