Acesta e cel mai nou concept al studentilor Academiei Skoda. Se numeste Atero Coupe.

Acesta e cel mai nou concept al studentilor Academiei Skoda. Se numeste Atero Coupe.
  • Skoda publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului Atero Coupe
  • Conceptul cu pricina este realizarea unei echipe formate din 26 de studenti
  • Sub capota regasim un motor turbo de 1.4 litri si o cutie automata cu dublu ambreiaj
Distribuie pe Facebook

Denumit Atero Coupe, ultimul concept al studentilor Academiei Skoda se alatura celorlalte doua proiecte deja finalizate, CitiJet si FunStar.

Avand ca baza de plecare modelul Rapid Spaceback, echipa formata din 26 de studenti a inceput sa lucreze la ceea ce a devenit Atero Coupe la sfarsitul anului 2015. Acestia au mutat in primul rand montantii B spre spatele masinii, pe cand montantii C au fost inclinati, pentru a-i da plafonului o forma cursiva.

"Exact ca si predecesorii sai, Skoda Atero demonstreaza nivelul inalt al studentilor nostri in ceea ce priveste expertiza tehnologica si abilitatile lor manuale. Multumirile noastre merg catre toti cei care au contribuit la acest proiect," a declarat Bohdan Wojnar, membru al consiliului pentru Resurse Umane.

Conceptul este finisat in culoarea metalizata Black Magic, cu unele accesorii vopsite in Corrida Red. Exteriorul este completat, printre altele, de faruri LED, o aripa mica in partea din spate si stopuri modificate.

Aceleasi detalii se regasesc si la nivel de interior, acolo unde lumina rosie a fost folosita pentru a-i da conceptului un aer mai sportiv. Cum tinerii raman tot tineri, masina beneficiaza de un amplificator de 1,800 de wati putere, care alimenteaza 14 boxe si un subwoofer de 400 W montat in portbagaj.

Conceptul Skoda Atero Coupe este propulsat de un motor TSI de 1.4 litri, capabil de 123 de cai putere, conectat la o cutie automata de tip DSG, cu sapte viteze. Jantele pe 18 inchi, Turini, imprumutate de la Octavia au fost vopsite in negru cu accente rosii pentru a se potrivi cu restul masinii.

Academia Skoda a fost infiintata in anul 1927 si numara acum aproximativ 900 de studenti inscrisi la cursuri de 3 sau 4 ani in domeniul tehnologic.

Skoda Atero Coupe

Skoda Atero Coupe

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 25 Mai 2016