Audi A3 clubsport quattro: 525 CP si 310 km/h intr-un sedan de clasa compacta

Audi A3 clubsport quattro: 525 CP si 310 km/h intr-un sedan de clasa compacta
  • Audi prezinta la Worthersee Tour 2014 conceptul A3 clubsport quattro
  • Prototipul cu pricina ascunde sub capota un 2.5 TFSI de 525 cai putere
  • Modelul se mai bucura si de o cutie S-tronic, plus tractiune integrala 310
Distribuie pe Facebook

Concepute initial pentru cei cu un buget redus si fara a emite vreun fel de pretentie - fie ca vorbim de aspectul stilistic sau performantele de ordin tehnic, automobilele de clasa compacta au suferit transformari majore in ultima perioada de timp, odata cu sosirea producatorilor premium in acest segment de piata.

Audi A3 clubsport quattro concept

Cel mai bun exemplu cu privire la evolutia acestor modele il reprezinta conceptul Audi A3 clubsport quattro care, multumita celor 525 de cai putere si 600 de Newton-Metri prezenti in cadrul fisei cu specificatii tehnice, va juca rolul de atractie principala a editiei din acest an a popularului eveniment Worthersee Tour. Acesta-i insa doar inceputul.

Pe langa propulsorul sau turbo, dotat cu cinci cilindri in linie si capacitate de 2.5 litri, impresionantul automobil compact de inalta performanta din Ingolstandt se mai poate lauda si cu o transmisie S tronic in sapte trepte, respectiv un sistem de tractiune integrala quattro, toate aceste componente lucrand impreuna, in armonie, pentru a aduce primii 100 km/h dupa doar 3.6 secunde.

Tot la capitolul performante remarcabile avem de precizat si viteza maxima de 310 km/h, lista cu ingrediente magice continuand cu suspensia sport - mai joasa cu aproximativ 10 milimetri comparativ cu cea de pe S3, sistemul de franare accesorizat cu discuri ceramice si greutatea de numai 1.527 de kilograme. Drept urmare, conceptul Audi A3 clubsport quattro ar trebui sa fie la fel de "vioi" pe viraje precum este in linie dreapta.

Audi A3 clubsport quattro concept

In ceea ce priveste aspetul stilistic, impresionantul automobil compact de inalta performanta din Ingolstandt va atrage toate privirile asupra sa multumita in special nuantei de Magnetic Blue, ce scoate si mai mult in evidenta liniile si formele atragatoare ale caroseriei, oferita acum in compania unui kit aerodinamic agresiv stilizat, realizat din fibra de carbon.

Nu vor trece neobservate, de asemenea, nici blocurile optice frontale echipate cu tehnologia Matrix LED sau jantele pe 21 inci, meniul vizual incheindu-se in cele din urma cu volanul in trei spite, scaunele fata sport si combinatia de piele, plus alcantara ce-i confera interiorului o ambianta cu adevarat unica.

Nu stim daca noul Audi A3 clubsport quattro concept va fi oferit si intr-o versiune de productie, insa nu ar fi de mirare daca oficialii producatorului de automobile din Ingolstadt vor lansa pe piata, la un moment dat, si o varianta RS3 Sedan, proiectata pentru a se lupta de la egal la egal cu modelul Mercedes CLA45 AMG.

Audi A3 clubsport quattro concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Audi A3 clubsport quattro concept
mai multe