Conceptul Toyota Sestuna EV va fi prezentat la Saptamana Modei de la Milano

Conceptul Toyota Sestuna EV va fi prezentat la Saptamana Modei de la Milano
  • Toyota prezinta la Milano conceptul Sestuna EV
  • Automobilul este realizat in mare parte din lemn
  • Sub capota regasim un motor electric
Distribuie pe Facebook

Masina este creata din 86 de bucati de lemn care isi vor schimba forma de-a lungul timpului. Aluminiul a fost folosit doar pentru capacele rotilor, volan sau sinele pentru scaune.

Industria auto este una care propune surprize care mai de care in fiecare zi. Usor-usor se renunta la combustibil si se trece la motoare electrice, dar se pare cu unii producatori incearca marea cu degetul si in alte privinte.
Mai exact, Toyota a construit modelul Sestuna in cea mai mare parte din lemn masiv, care are ca rol sa creeze o legatura si mai puternica intre o familie si masina, care poate rezista foarte mult timp si poate fi transmisa din generatie in generatie.
Sau cel putin asta sustin japonezii, care au colaborat indeaproape cu Sumitomo Forestry pentru a realiza acest model care va fi prezentat cu ocazia Saptamanii Modei de la Milano.
Toyota Sestuna EV
"Desi am folosit ca material principal lemnul, pot spune ca in aceasta masina au intrat si foarte multe ore de munca ale colegilor, care au creat un prototip de masina ce ofera o performanta de baza in ceea ce priveste condusul si confortul", a spus Kenji Tsuji.
Caroseria masinii este facuta din 86 de lambriuri de lemn realizate de mana, care isi vor schimba forma odata cu trecerea anilor. Toyota sustine ca a folosit tehnici japoneze pentru a construi modelul Sestuna.
Aici este vorba si despre tehnica okuriari, care permite lambriurilor sa fie fixate fara sa fie batut niciun cui. Totodata, sistemul de prindere al articulatiilor este unul ingenios, permitand acestora sa treaca prin mai multe componente ale masinii.
Toyota Sestuna EV
La inceputul textului spuneam ca masina este confectionata in mare parte din lemn, asta pentru ca exista si niste detalii care sunt facute din aluminiu. Japonezii au renuntat la lemn in momentul in care au creat capacele rotilor, volanul, dar si sinele pe care sunt asezate scaunele.
Chiar si asa, contrastul intre cele doua materiale este unul placut ochiului si foarte util. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale acestui concept il reprezinta faptul ca el isi schimba forma de-a lungul anilor.
Daca la o masina normala principala grija era rugina, acum trecerea timpului va fi un motiv de bucurie. Asta pentru ca lambriurile din lemn se vor "lega" mai bine in timp si aceasta va primi o nota de rotunzime.
Toyota Sestuna EV
In ceea ce priveste motorul, Toyota a fost destul de secretoasa pana in acest moment, singura informatie oficiala in acest sens anuntand o propulsie complet electrica.
Pana la urma urmei, cum i-ar sta mai bine unei masini din lemn decat cu o motorizare eco, care sa nu polueze?! Totusi, mai multe detalii cu privire la aceste lucruri vor fi dezvaluite intre 11 si 17 aprilie, la Saptamana Modei de la Milano.
Ca dimensiune, Sestuna va acea trei metri lungime, 1,5 metri latime si 97 de centimetri inaltime. "Avand conceptul Sestuna, Toyota vrea sa creeze o masina care poate fi transmisa din generatie in generatie in familiile care au multe experiente si amintiri impreuna pentru ca odata cu trecerea timpului, masina nu se va deteriora, ci va avea o valoare din ce in ce mai mare, direct proportionala cu experienta castigata in sanul familiei", spun producatorii japonezii.
Toyota Sestuna EV
Un roman din Targu Mures a construit o masina de lemn
Exemplul Toyota Sestuna nu este unul singular. 4tuning a prezentat ieri povestea lui, Peter Szabo, un roman din comuna Corunca, de langa Targu Mures, care a construit o masina din lemn functionala folosind scaunele de la un model de Mercedes Benz si un motor de Ford Taurus.
Romanul a petrecut trei ani de zile pentru a-si termina proiectul si l-a costat aproximativ 17 mii de euro. Peter nu se va opri aici si doreste ca urmatorul model sa fie o masina din lemn cu motor electric. Poate Toyota Sestuna il va inspira.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (29) Poze Toyota Sestuna EV
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 5 Aprilie 2016