Cum arata Golf-ul care costa peste 4 milioane de euro

Cum arata Golf-ul care costa peste 4 milioane de euro
  • Conceptul VW Design Vision GTI ascunde sub capota peste 500 cai putere
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 3.9 secunde
  • Costurile de productie ale prototipului au depasit 4 milioane euro
Distribuie pe Facebook

Ceea ce in urma cu cateva luni era un concept spectaculos anuntat pe hartie, astazi a devenit realitate. Design Vision GTI, Golf-ul din plastic al celor de la Volkswagen, costa peste 4 milioane de euro si atinge 100 de km/h in numai 3.9 secunde.

Oricat de frumos ar parea, automobilul va ramane insa numai la stadiul de concept, intrucat nemtii nu planuiesc sa-l scoata pe piata nici macar intr-o editie limitata.

VW Golf Design Vision GTI

Prototipul are la baza un VW Golf 7 si se bazeaza pe un motor de 3.0 litri care produce 503 cai putere, mai mult decat dublu fata de un GTI de serie. In acest sens, nici nu sunt de mirare cifrele extrem de mici asezate in dreptul sau la capitolul performanta. Astfel, impresionantul concept car ajunge de la 0 la 100 de km/h in numai 3.9 secunde, in timp ce viteza maxima este de 300 de km/h.

VW Golf Design Vision GTI

Astfel, Volkswagen Design Vision GTI devine cel mai rapid Golf de pe planeta si cea mai rapida masina din categoria sa, insa costurile de productie sunt enorme si ajung, potrivit unor zvonuri, la 3.4 milioane de lire sterline (peste 4 milioane de euro). De aceea nici nu va fi produs in serie, insa prefigureaza noua generatie a lui GTI.

VW Golf Design Vision GTI

Noul prototip cu tractiune integrala se aseamana cu modelul de serie, insa este mai scurt, mai lat si coborat, avand jante din aluminiu special create pentru el, de 20 de inchi si discuri de frana ceramice, de 15 inchi pe fata si de 14 inchi in partea din spate. Rotile sunt derivate din conceptul Austin GTI, fiind concepute sa permita aerului sa raceasca cat mai rapid discurile de frana.

VW Golf Design Vision GTI

Cei de la Top Gear, editia din Marea Britanie, au avut sansa sa conduca masina cu o caroserie din plastic, constatand ca noul Volkswagen Design Vision GTI are mai multa putere decat un Mercedes C63 AMG. "Ni s-au impus reguli stricte, cum ar fi sa nu folosim acceleratia la maxim, dar dupa cateva argumente grele, am putut accelera la maxim pentru scurt timp si oh, Doamne, Dumnezeule! GTI pur si simplu a explodat intr-o ploaie de zgomote, multe zgomote", explica jurnalistii britanici.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze VW Golf Design Vision GTI
mai multe