E oficial! Iata noul Audi Sport Quattro Concept!

E oficial! Iata noul Audi Sport Quattro Concept!
  • Audi prezinta la Frankfurt Motor Show 2013 noul Sport Quattro
  • Conceptul ofera propulie hibrida si constructie ultra-usoara
  • Viteza maxima este de 305 km/h, iar consumul de 2.5 l/100 km
Distribuie pe Facebook

Precedat de cateva schite de design, conceptul Audi Sport Quattro a fost dezvaluit astazi de compania din Ingolstadt prin cateva poze si informatii oficiale. Am aflat astfel ca noul hibrid are 700 de cai putere si se lauda cu un consum mixt de numai 2.5 litri la 100/km.

Noul model este un tribut adus legendarului Sport Quattro, lansat in 1984 si adus la viata pentru prima data in 2010, sub forma unui alt concept denumit, simplu, Audi Quattro. Acum, compania a revizuit acel model si l-a dezvoltat sub forma unui supercar hibrid pe care il va prezenta live in cateva zile la Frankfurt.

Modelul este vopsit in galben deschis, are o grila hexagonala imensa si faruri echipate cu tehnologia LED Matrix, lansata recent si pe Audi A8 facelift. Partea din spate se evidentiaza si ea prin stopurile redesenate, unite cu ajutorul unei linii inguste de culoare rosie.

Audi Sport Quattro Concept

In plus, ies in evidenta si gurile de aerisire mari, montate pe bara din fata, jantele de 21 de inchi din aliaj, discurile de frana ceramice ranforsate cu fibra de carbon si tevile de esapament de mari dimensiuni.

Noul Audi Sport Quattro combina cat se poate de mult aluminiul si fibra de carbon, pentru a avea o masa cat mai usoara (1.850 de kg). Astfel, aripile si usile sunt facute din aluminiu, in timp ce capota, plafonul si usa portbagajului sunt realizate din fibra de carbon.

Spre deosebire de conceptul prezentat in urma cu trei ani, noua versiune este mai lunga (4.602 mm, comparativ cu 4.280 mm), mai inalta (1.386 mm, comparativ cu 1.330 mm), dar si mai lata (1.964 mm, comparativ cu 1.860 mm).

Audi Sport Quattro Concept

Audi Sport Quattro este propulsat de un motor V8 bi-turbo, de 4.0 litri, capabil sa genereze 560 de cai si un cuplu de 700 Nm, alaturi de un motor electric de 110 kW (150 de cai putere) si 400 de Nm.

Sistemul acesta confera hibridului o putere combinata de 700 de cai, suficienta pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h in numai 3.7 secunde si a atinge o viteza maxima de 305 km/h. Consumul mediu al noului Audi Sport Quattro este de 2.5 litri/100 de km, in timp ce emisiile nu depasesc 59 de grame pe kilometru.

Audi Sport Quattro Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi Sport Quattro Concept
mai multe