Asta trebuie sa fie cel mai rapid Peugeot lansat vreodata. Face suta in doar 2.5 secunde!

Asta trebuie sa fie cel mai rapid Peugeot lansat vreodata. Face suta in doar 2.5 secunde!
  • Peugeot prezinta noul L500 R HYbrid Concept
  • Conceptul francez se lauda cu 500 CP si 1.000 kg
  • Sprintul 0 - 100 km/h dureaza doar 2.5 secunde
Distribuie pe Facebook

Peugeot celebreaza 100 de ani de la victoria obtinuta in cursa Indianapolis 500 alaturi de un concept car extrem de spectaculos si rapid.

Astazi se implineste un secol de cand pilotul Dario Resta si-a adjudecat cursa Indianapolis 500 din anul 1916 la bordul unui Peugeot L45. Cum o asemenea sarbatoare nu poate fi trecuta cu vederea, producatorul francez de automobile a pregatit in acest sens un concept car extrem de spectaculos si, bineinteles, rapid.

Botezat L500 R HYbrid, prototipul cu pricina impresioneaza in special prin forma unica a caroseriei, care a fost finisata in aceleasi nuante de rosu, albastru si negru precum modelul pe care il omagiaza. Tot la capitolul detalii remarcabile putem include, fara niciun fel de problema, de altfel, si design-ul blocurilor optice ori al jantelor din aliaj.

Peugeot L500 R HYbrid ConceptPeugeot L500 R HYbrid Concept

In ceea ce priveste departamentul interior, cel mai nou concept al francezilor de la Peugeot este caracterizat de o configuratie cu un singur scaun, pilotul care va lua loc la bordul prototipul L500 R HYbrid urmand a fi servit atat cu un volan de dimensiuni reduse, cat si cu un afisaj digital care proiecteaza doua holograme.

Chiar si asa, rolul de atractie principala este jucat in cazul de fata de sistemul de propulsie hibrid, care combina un benzinar turbo si doua motoare electrice pentru un total de aproximativ 500 de cai putere si 730 de Newton-Metri. Adaugam in meniu si greutatea de numai 1.000 de kilograme, iar performantele rezultate sunt dintre cele mai impresionante.

Altfel spus, cel mai nou concept al francezilor de la Peugeot are nevoie de doar 2.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora, prototipul L500 R HYbrid fiind din acest punct de vedere la fel de rapid precum un Bugatti Veyron. Asta desi este la jumatatea celui din urma din punctul de vedere al puterii.

Peugeot L500 R HYbrid Concept

Peugeot L500 R HYbrid Concept

Peugeot L500 R HYbrid Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Peugeot L500 R HYbrid Concept
mai multe