Geneva 2015: Volkswagen Sport Coupe GTE prefigureaza urmatorul CC

Geneva 2015: Volkswagen Sport Coupe GTE prefigureaza urmatorul CC
  • Volkswagen prezinta la Geneva noul Sport Coupe GTE
  • Spectaculosul concept car prefigureaza urmatorul CC
  • Prototipul german impresioneaza si la capitolul tehnic
Distribuie pe Facebook

Iar vestile bune nu se opresc aici: spectaculosul concept car anunta inclusiv un nou limbaj de design pentru autoturismele companiei din Wolfsburg.

Criticate pentru lipsa de emotie si atractivitate vizuala, modelele Volkswagen ar putea evolua radical in urmatoarea perioada de timp. Si nu o spunem noi, ci chiar producatorul auto german prin intermediul noului Sport Coupe GTE.

Prezentat in premiera mondiala cu ocazia salonului ce se desfasoara zilele acestea la Geneva, spectaculosul concept car nu doar ca prefigureaza urmatoarea generatie CC, ci anunta si un nou limbaj de design pentru viitoarele autoturisme din Wolfsburg.

Geneva 2015: VW Sport Coupe Concept GTEGeneva 2015: VW Sport Coupe Concept GTE

Geneva 2015: VW Sport Coupe Concept GTE

Din punct de vedere estetic, noul Volkswagen Sport Coupe GTE impresioneaza in mod special prin partea frontala agresiv-stilizata, acolo unde grila cromata a radiatorului a fost alungita pana la nivelul farurilor cu LED.

Aripile proeminente si jantele bi-colore pe 21 inch reprezinta principalele atractii ale profilului lateral, pe cand posteriorul spectaculosului concept car german ne intampina cu evacuare dublu, stopuri pe LED, plus eleron integrat in designul portbagajului.

In ceea ce priveste departamentul interior, display-ul de 12.3 inch folosit pentru afisarea ceasurilor de bord (printre altele) si consola plutitoare vor atrage instant privirile viitoriilor pasageri, insa nu vor trece neobservate nici multiplele insertii de piele fina sau ornamente din lemn natural.

Pe plan tehnic, noul Volkswagen Sport Coupe GTE Concept adopta aceeasi platforma modulara MQB precum ultima generatie a modelului Passat, pe cand propulsia este asigurata de o combinatie intre un V6 TSI doua motoare electrice.

Adaugam in meniu si o transmisie DSG cu sase rapoarte, plus un sistem de tractiune integrala, iar cei 380 CP disponibili in modul combinat se anunta arhisuficienti atat pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 5.0 secunde, cat si pentru o viteza maxima de 250 km/h.

Sa precizam oare si ca valoarea din dreptul consumului mediu de carburant nu depaseste 2 litri la 100 de kilometri, dar poate cobori pana la 0 pentru o distanta de peste 50 de kilometri?

Geneva 2015: VW Sport Coupe Concept GTE

Geneva 2015: VW Sport Coupe Concept GTE

Geneva 2015: VW Sport Coupe Concept GTE

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Geneva 2015: VW Sport Coupe Concept GTE
mai multe