Jaguar prezinta in actiune si detaliu conceptul C-X75

Jaguar prezinta in actiune si detaliu conceptul C-X75
Ceea ce putea sa devina unul dintre cele mai incitante si mai avansate automobile ale planetei a preferat sa-si petreaca restul carierei precum un simplu concept car. Nu vorbim insa de un oarecare concept car, ci de fascinantul Jaguar C-X75.
Distribuie pe Facebook

Jaguar a promis o versiune de productie a fantasticului C-X75 Concept insa, la scurt timp de la acel anunt, constructorul britanic a renuntat definitiv la aceasta "misiune". Drept urmare, impresionanta demonstratie de forta si maiestrie a companiei auto din Coventry nu va mai deveni unul cele mai incitante si mai avansate automobile ale planetei, insa isi va continua viata traind printre viitoarele modele ce vor purta semnatura Jaguar.

Jaguar C-X75 Concept

Chiar si asa, faptul ca britanicii nu au oferit o versiune de productie a fantasticului C-X75 Concept - care, dupa calculele noastre, ar fi oferit un duel mai mult decat memorabil impreuna cu electrizantele Ferrari LaFerrari, McLaren P1 si Porsche 918 Spyder, reprezinta o adevarata rusine pentru compania auto din Coventry.

Jaguar C-X75 Concept

Iar motivele sunt cat se poate de evidente si, asa cum probabil ti-ai dat si tu seama, se afla intr-o stransa legatura cu fisa cu specificatii tehnice. Intr-o alta ordine de idei, modelul Jaguar C-X75 ar fi fost singurul automobil din lume capabil sa se laude cu un propulsor 1.6 cu turbina si compresor mecanic, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 502 cai putere la 10.000 rotatii per minut!

Jaguar C-X75 Concept

De asemenea, daca mai aducem in discutie si cele doua motoare electrice, atunci valorile maxime vor depasi pragul celor 850 cai putere si 1000 Newton-Metri, astfel ca acceleratia de la 0 la 160 km/h s-ar fi realizat in mai putin de sase secunde.

Jaguar C-X75 Concept

In ceea ce priveste viteza maxima, prototipurile testate de constructorul britanic au avut momente in care au depasit pana si bariera celor 320 km/h. In teorie insa, conceptul Jaguar C-X75 ar fi trebui sa fie capabil de undeva in jurul a 354 de kilometri pe ora!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Jaguar C-X75 Concept
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 27 Iunie 2013