Mercedes vrea o felie din tortul BMW: Concept Coupe SUV, rival pentru X6

Mercedes vrea o felie din tortul BMW: Concept Coupe SUV, rival pentru X6
  • Concept Coupe SUV este realizat pe platforma lui ML
  • Conceptul anticipeaza lansarea de anul viitor a masinii de serie
  • Masina este functionala si are motorul V6 bi-turbo de 329 cp
Distribuie pe Facebook

BMW a venit pe piata cu X6 si X4, carora le-a dat numele de SAC, adica Sports Activity Coupe. Iata ca Mercedes vrea sa intre pe aceasta gama, adica un SUV coupe, prin conceptul cu care a venit la Beijing. Nu ne-ar mira ca in scurt timp sa vedem si in curtea Audi o astfel de masina.

Nu este ceva nou faptul ca diversi competitori din acelasi segment sa se inspire unii de la altii in realizarea diferitelor caroserii. Este si cazul segmentului premium care a vazut o dezvoltare uriasa in ultima vreme. Si, fara indoiala, BMW este liderul inovatiilor in domeniul caroseriilor, oferind o multitudine de versiuni precum coupe, una sedan, cabrio, Gran Coupe sau GT, SUV, SAC, SAV si acum chiar Sport-Coupe. Totodata, BMW este singura marca premium care ofera un SUV cu aspect de coupe, in variantele de X4 si X6. Pana acum.

Mercedes-Benz vrea sa intre si el pe "felia" BMW cu un SUV coupe. Si a vrut sa-si arate dorinta prin realizarea unui studiu de imagine prezentat in cadrul Salonului Auto de la Beijing. Masina se numeste Concept Coupe SUV si seamana izbitor de mult cu noua generatie de X6. De fapt, este si greu sa realizezi un automobil de mari dimensiuni cu aspect de coupe fara sa semene foarte mult cu initiatorul acestui design, adica BMW X6. Si se pare ca cei de la Mercedes nu prea au reusit sa faca un model complet nou, care sa ne dea pe spate si care sa transmita individualitate si personalitate proprie. Conceptul este din lateral un SUV cu design inspirat fara indoiala de X6.

Mercedes Concept Coupe SUV

Conceptul are dimensiuni apropiate de cele ale masinii bavareze: o lungime de 4,935 metri si o latime de 2,044 metri. SUV-ul este dotat cu un sistem de suspensii adaptive numit Dynamic Select Control ce permite diverse setari ale motorului, transmisiei si suspensiei in functie de suprafata de rulare. Evident, modul sport nu lipseste, mai ales ca 99% din timpul petrecut la volan se va desfasura pe asfalt, nu in off-road, asa cum se intampla cu mai toti clientii acestor masini.

Conceptul are jante de 22 de inch si o multitudine de detalii ale caroseriei menite sa transmita sportivitate: arcadele rotilor mari, evacuare dubla, culoare Alu Beam, la fel ca in cazul tuturor celorlalte concepte Mercedes, o capota umflata si o garda la sol destul de mare. Alte amanunte de design ceva mai timid sunt manerele portierelor ascunse, farurile si stopurile mici cu LED si portierele fara rama de geam.

Mercedes Concept Coupe SUVMercedes Concept Coupe SUV

Sub capota conceptul are un motor de 3 litri V6 bi-turbo pe benzina ce produce 329 cp si un cuplu de 480 Nm. Cuplat la acest propulsor deloc modern sau ecologic este o transmisie 9G-TRONIC PLUS cu noua rapoarte prin intermediul careia se transmite puterea la toate cele 4 roti prin sistemul cu tractiune integrala permanenta 4Matic.

Chiar daca arata bine conceptul, din pacate duce lipsa de personalitate. Adica este deja eclipsat de BMW-ul X6 care a fost primul. Si va ramane primul. Asteptam insa varianta de serie, despre care Mercedes nu a dat niciun detaliu. Stim doar ca aceasta va aparea anul viitor, va fi construita pe platforma SUV-ului ML si va semna destul de mult cu acest concept. Speram insa sa ne uimeasca prin ceva inedit, special, care sa nu ne mai duca cu gandul la BMW de fiecare data cand privim masina.

Mercedes Concept Coupe SUV

Mercedes Concept Coupe SUVMercedes Concept Coupe SUV

Mercedes Concept Coupe SUV

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (40) Poze Mercedes Concept Coupe SUV
mai multe