MINI vine la Geneva cu Clubman Concept, masina cu 6 portiere

MINI vine la Geneva cu Clubman Concept, masina cu 6 portiere
  • MINI Clubman Concept este mai lung cu 26 de cm fata de actualul Clubman
  • Masina are 5 locuri si un portbagaj generos
  • Lungime: 4.223 mm, latime: 1.844 mm, ialtime: 1.450 mm
Distribuie pe Facebook

MINI prezinta la Geneva un concept care are toate sansele sa ajunga in productia de serie. Cu acest concept, MINI isi propune sa introduca o noua filosofie a marcii, aceea de a propune automobile mai mari si mai sofisticate decat tot ce a vandut pana in prezent.

MINI Clubman Concept – o interpretare unica despre spatiu, functionalitate si eleganta. Asa se prezinta conceptul celor de la MINI care va putea fi admirat in standul Salonului Auto de la Geneva 2014. Masina are dimensiuni mai generoase decat actuala generatie de Clubman si are toate sansele sa se puna in productia de seria la finele anului curent.

"MINI Clubman Concept demonstreaza modul in care MINI Clubman poate face un pas inainte: mai mult spatiu interior, un sentiment superior al calitatii, dar, totodata, inteligent, indraznet si distinctiv. Pe scurt: mai mult automobil, mai mult MINI", declara Adrian van Hooydonk, directorul BMW Group Design, explicand abordarea pentru acest model.

MINI Clubman Concept are patru portiere laterale si doua in spate si se remarca prin grila hexagonala a radiatorului, elementele de design laterale numite Side Scuttles, montantii de culoare neagra, consolele scurte si farurile/stopurile eliptice. Inginerii de la MINI au dezvoltat o aerodinamica integrata ca parte esentiala a designului exterior, in timp ce designul interior interpreteaza formele si culorile MINI specifice, o combinatie simpla si eleganta intre calitate si functionalitate.

MINI Clubman Concept

Noul Clubman care momentan este in stadiul de concept are dimensiuni destul de mari, fiind mai lunga cu 26 cm fata de generatia actuala si mai lata cu 17 cm. Clubman Concept are o lungime de 4.223 mm, latime: 1.844 mm (fara oglinzile retrovizoare) si o inaltime de 1.450 mm.

La fel ca si celelalte modele MINI, acest Clubman respecta traditia de concept elaborat de culori. Mai precis, Clubman Concept are o diversitate de culori si materiale pentru interior, cu multe accente premium placute la atingere si detalii suprinzatoare. In plus, panoul central de instrumente este redesenat si demonstreaza ca marca britanica doreste sa apeleze la un nou concept al interfetei utilizatorului. Consola centrala creeaza un spatiu de interactiune cu operare tactila si cu functii variabile.

In calitate de director MINI Design, Anders Warming explica: "Prin MINI Clubman Concept prezentam un automobil spatios, cu atitudine si stil intr-un segment unde accentul este pus in special pe functie si utilitate. Prin concepte inteligente, designul emotional si combinatia cool de culori si materiale, masina ofera o experienta globala care se mentine unica in acest segment".

MINI Clubman Concept

Zona de afisare de pe consola centrala (160 mm x 150 mm) se adapteaza in functie de continutul selectat sau de situatia de pe traseu. Trei comutatoare "inteligente" sunt atribuite pentru continutul relevant in functie de selectie sau pentru functiile de condus. Mai presus de toate acestea, cele trei comutatoare pot fi programate liber si asociate cu anumite functii dupa preferinte. Datorita calitatii tactile a comutatoarelor, diversele functii pot fi operate in timpul calatoriei fara a fi privite. Aici, MINI Clubman Concept preia elementele clasice de operare care fac parte din istoria MINI de 55 de ani si care au evoluat constant.

Salonul Auto de la Geneva incepe saptamana viitoare si va aduce o serie de noutati auto la nivel international. Vom reveni cu stiri si imagini reale de la salon, dar si din standul MINI, unde vom putea admira LIVE noul Clubman Concept.

MINI Clubman Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze MINI Clubman Concept
mai multe