Noul Ford Ka a fost lansat in Brazilia

Noul Ford Ka a fost lansat in Brazilia
  • Noul concept Ford Ka a fost prezentat in Brazilia
  • Automobilul are un design similar cu Ford Fiesta
  • Vanzarile vor demara in cursul anului 2014
Distribuie pe Facebook

Dupa mai multe fotografii spion, noua generatie a lui Ford Ka a ajuns pe internet sub forma unor fotografii ce prezinta un concept. Modelul va fi lansat anul viitor, pe piata din Brazilia.

Dupa ce a fost dezvaluit oficial in Tara Cafelei, noul Ford Ka Concept a ajuns in mai multe imagini si pe internet. Inainte de asta, existau mai multe zvonuri care spuneau ca city car-ul va fi scos din productie, insa luna trecuta mai multe fotografii spion prezentau un micut prototip Ford, ceea ce i-a dus pe multi cu gandul la un alt Ka. Acum, oficialii companiei l-au prezentat sub forma de concept in Brazilia, programandu-l pentru vanzari in 2014.

Datorita platformei pe care este construit, noul Ka are un design similar cu Ford Fiesta, insa de dimensiuni mai mici. Automobilul pastreaza grila frontala asemanatoare super-masinilor Aston Martin, dar si ale noilor modele din gama producatorului american.

Ford Ka ConceptFord Ka Concept

Potrivit indianautosblog.com, desi americanii il numesc concept, noul model este de fapt masina de serie, pe care o vom vedea la anul in showroom-uri. Rotile, barele de protectie si oglinzile laterale, toate acestea, exceptand farurile, vor aparea si pe modelul de productie. Acestea din urma sunt de tip LED si provin de la conceptul Escort, model ce a fost dezvaluit anul acesta, in aprilie, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai.

Marimea si noul look il pozitioneaza pe Ford Ka drept un rival pentru Grand i10, mai scrie aceeasi sursa.

Ford Ka ConceptFord Ka Concept

Ford nu a dat specificatiile complete despre noul sau model, insa presa din Brazilia afirma ca masina urmeaza sa beneficieze de un motor in trei cilindri, aspirat, de 1.0 litri, capabil sa dezvolte 80 de cai putere, alaturi de propulsorul de 1.5 litri, cu 111 cai putere atunci cand merge pe etanol si 107 cai putere atunci cand functioneaza pe benzina.

Noul Ford Ka va ajunge prima oara pe piata din Brazilia, urmand ca apoi sa fie lansat si pe alte piete emergente. Ford nu s-a decis inca daca il va aduce si pe piata europeana.

Ford Ka Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Ford Ka Concept
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 13 Noiembrie 2013