Noul Infiniti Q80 prefigureaza un rival pentru Mercedes CLS si compania

Noul Infiniti Q80 prefigureaza un rival pentru Mercedes CLS si compania
  • Infiniti prezinta la Paris noul Q80 Inspiration
  • Conceptul anunta un rival pentru Mercedes CLS
  • Infinitul promite sa gazduiasca pana la 4 persoane
Distribuie pe Facebook

Lupta dusa intre Audi, BMW si Mercedes pentru suprematia clasei coupe-urilor in patru usi este pe cale sa devina mai animata ca oricand, celor trei mari producatori auto germani urmand a li se alatura si un nume japonez: Infiniti.

Lansat pe piata in urma cu aproximativ un deceniu, modelul Mercedes CLS a dat nastere unui nou segment de piata, fiind primul coupe cu patru usi disponibil la vanzare. Impresionati pana peste masura de succesul inregistrat de automobilul constructorului din Stuttgart, rivalii de la Audi si BMW au sosit aproape instant cu cate un concurent pe masura - A7 Sportback, respectiv Seria 6 Gran Coupe, lista jucatorilor din aceasta clasa fiind completata intr-un final de Aston Martin Rapide si Porsche Panamera.

Bataliei date intre cele cinci mari companii europene li se vor alatura si asiaticii de la Infiniti, primul pas in acest sens fiind reprezentat de noul Q80 Inspiration. Urmand a debuta in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Paris de luna viitoare, concept car-ul japonezilor impresioneaza in mod special prin dimensiunile sale, valoarea din dreptul lungimii totale depasind pragul celor cinci metri, in timp ce ampatamentul masora nici mai mult, nici mai putin de 3.103 milimetri.

Din pacate, imaginile interioare lipsesc cu desavarsire pentru moment, insa prototipul ce prefigureaza un potential adversar pentru Aston Martin Rapide, Audi A7 Sportback, BMW Seria 6 Gran Coupe, Mercedes CLS si chiar Porsche Panamera promite sa gazduiasca un total de pana la patru pasageri, intr-o configuratie de tip 1+1+1+1, confom comunicatului oficial de presa. Comunicat de presa care mai anunta, de asemenea, si ca viitorii oaspeti vor fi desfatati cu numeroase insertii de piele, accente de aluminiu si ornamente din fibra de carbon.

In ceea ce priveste aspectul exterior, noul Q80 Inspiration Concept se evidentiaza printr-o silueta similara unui fastback, lista cu atractii principale continuand cu plafonul panoramic, jantele pe 22 inch si stopurile alungite, pentru ca mai apoi sa se incheie cu tips-urile sistemului de evacuare ce au fost integrate in design-ul spoilerului posterior.

Infiniti Q80 Inspiration Concept

Distribuie pe Facebook
mai multe