Noul Mercedes Concept GLC Coupe anticipeaza un rival pentru BMW X4

Noul Mercedes Concept GLC Coupe anticipeaza un rival pentru BMW X4
  • Mercedes prezinta la Shanghai noul Concept GLC Coupe
  • Studiul de design anticipeaza un rival pentru BMW X4
  • Prototipul este pus in miscare de un V6 turbo de 367 CP
Distribuie pe Facebook

Nesfarsita batalie pentru suprematie dusa intre cele doua mari companii auto germane este pe cale sa devina mai aprinsa ca oricand.

Daca BMW-ul X6 a facut legea in segmentul SAC-urilor vreme de aproximativ sapte ani, proaspat lansatul X4 nu va fi la fel de norocos din acest punct de vedere. Un rival pentru crossover-ul sport din Munchen se afla la doar cateva luni distanta, mult anticipatul Mercedes GLC Coupe debutand deja sub forma de concept car.

Mercedes Concept GLC CoupeMercedes Concept GLC Coupe

Noul model cu stea in frunte grila frontala masoara 4.73 metri in lungime si 2.83 metri in ampatament, pe cand liniile si formele sale exterioare imprumuta numeroase dintre detaliile ce caracterizeaza (si) coupe-ul GLE. Schimbul de idei intre cele doua Mercedes-uri este prezent inclusiv la nivelul motorizarii, sub capota conceptului GLC Coupe facandu-si veacul un V6 twin-turbo.

Un V6 twin-turbo exact ca cel de pe GLE450 AMG Sport, ceea ce inseamna ca fisa cu specificatii tehnice gazduieste si in cazul de fata undeva in jurul a 367 de cai putere si 520 de Newton-Metri. Deloc surprinzator, valorile maxime sunt livrate tuturor celor patru roti, prin intermediul unei transmisii automate cu noua rapoarte in dotare.

Informatiile cu privire la timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h, valoarea din dreptul vitezei maxime sau limita la care se cifreaza consumul mediu de carburant lipsesc cu desavarsire pentru moment, o astfel de situatie fiind valabila si atunci vine vorba despre departamentul interior. Speram totusi ca viitorul apropiat ne va aduce si aceste numere, pentru o impresie cat mai clara.

Pana atunci, doamnelor si domnilor, asa arata noul Mercedes Concept GLC Coupe sau, daca vreti, studiul de design ce anticipeaza un rival pentru BMW-ul X4.

Mercedes Concept GLC Coupe

Mercedes Concept GLC Coupe

Mercedes Concept GLC Coupe

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Mercedes Concept GLC Coupe
mai multe