Noul Peugeot Quartz Concept e un crossover hibrid cu 500 CP sub capota

Noul Peugeot Quartz Concept e un crossover hibrid cu 500 CP sub capota
  • Peugeot soseste la Salonul de la Paris alaturi de noul Quartz
  • Conceptul francezilor foloseste un sistem de propulsie hibrid
  • Propulsorul 1.6 turbo si cele doua motoare electrice ofera 500 CP
Distribuie pe Facebook

Cu cateva mici exceptii care pot fi adunate pe degetele unei singure maini, toate propunerile venite din partea segmentului crossoverelor sunt de-a dreptul plictisitoare, din absolut orice punct de vedere. Desfasurat in perioada 4 - 19 octombrie, Salonul Auto de la Paris 2014 ne demonstreaza inca o data, asta daca mai era cumva nevoie, ca nerespectarea regulilor face deliciul publicului, ajutat fiind si de conceptul Quartz de la Peugeot.

Daca pentru unii primeaza eficienta unei motorizari diesel sau "siguranta" conferita de garda crescuta la sol, exista si anumite persoane care cauta performanta inclusiv in segmentul crossoverelor.

Pentru reprezentantii celei din urma categorii, optiunile puse la dispozitie de catre jucatorii din industria auto sunt extrem de limitate, in topul acestei liste restranse regasindu-se noile Mercedes GLA45 AMG si Porsche Macan Turbo, ambele cu cate un timp de <5 secunde pentru realizarea acceleratiei de la 0 la 100 km/h.

Peugeot Quartz Concept

Peugeot Quartz Concept

Oricat de bine ar suna insa oferta celor doua modele germane, varful iceberg-ului nu pare sa fi fost inca atins, dupa cum ne vor arata francezii de la Peugeot cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Desfasurata in perioada 4 - 19 octombrie, editia din acest an a legendarului eveniment va gazdui, printre altele, si premiera mondiala a conceptului Quartz, ce combina exteriorul unui SUV cu interiorul unui sedan, conform oficialilor producatorului de automobile din Hexagon.

Lasand in urma spusele acestora, nu e nevoie sa fii mare cunoscator pentru a observa si de unul singur agresivitatea intalnita la nivelul caroseriei, scoasa in evidenta atat de prizele supradimensionate ale spoilerelor fata / spate, cat si de aripile laterale proeminente, ce gazduiesc jante pe 23 inch.

Peugeot Quartz Concept

Blocurile optice alungite si dotate cu tehnologia LED, respectiv usile cu deschidere verticala asigura doza de futurism caracteristica oricarui prototip, in timp ce cockpitul impresioneaza in mod special prin cele patru scaune individuale despartite de o consola completa.

Pe plan tehnic, noul Peugeot Quartz Concept ar trebui sa imbine cu succes eficienta si performanta, ajutat fiind de trenul de propulsie ce ofera un total de 500 CP in urma alaturarii unui propulsor turbo de 1.6 litri cu doua motoare electrice.

Din pacate, cifrele si numerele exacte cu privire la acest capitol lipsesc cu desavarsire la acest moment, oficialii producatorului de automobile din Hexagon multumindu-se sa mai mentioneze, pe langa puterea maxima, si autonomia in modul complet electric: pana la 50 de kilometri.

Peugeot Quartz Concept

Peugeot Quartz Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Peugeot Quartz Concept
mai multe