Toyota a dezvaluit noul Yaris Hybrid-R, un hot-hatch de peste 400 CP

Toyota a dezvaluit noul Yaris Hybrid-R, un hot-hatch de peste 400 CP
  • Toyota dezvaluie noul Yaris Hybrid-R Concept
  • Automobilul va debuta la Frankfurt Motor Show
  • Propulsia este asigurata de un tren de rulare hibrid
Distribuie pe Facebook

Cu cateva zile inaintea debutului de la Salonul Auto de la Frankfurt, Toyota a facut publice detaliile celui mai nou concept al sau. Este vorba de Yaris Hybrid-R, o masina ce se foloseste nu de unul, ci de trei motoare electrice.

Bazat pe modelul Yaris in trei usi, conceptul Hybrid-R se foloseste de un propulsor clasic pe benzina, in patru cilindri, de 1.6 litri, alaturi de doua motoare electrice. Motorul pe benzina este capabil sa livreze 300 de cai putere si pune in miscare rotile din fata, in timp ce fiecare roata din spate este actionata de cate un motor electric a cate 60 de cai putere fiecare.

In afara acestora din urma, Toyota a mai echipat noul Yaris Hybrid-R cu un al treilea motor electric, tot de 60 de cai, dar pozitionat intre unitatea pe benzina si transmisia secventiala cu sase rapoarte. Acesta functioneaza in timpul deceleratiei, cand are rol de a incarca super capacitorul, dar si in timpul acceleratiei, atunci cand ofera putere celorlalte doua motoare electrice.

Toyota Yaris Hybrid-R Concept

Conceptul hibrid a primit cauciucuri Michelin Pilot Sport Cup de 225/40 R18 si jante din aliaj TRD de 18 inchi. Interiorul emana sportivitatea specifica curselor cu motor atat prin volanul imbracat in Alcantara sau pedalele sport, cat si prin scaunele Recaro in doua culori - cu piele neagra si albastra, respectiv schimbatorul de viteze pozitionat chiar langa mana dreapta a soferului.

Potrivit companiei nipone, noua Toyota Yaris Hybrid-R Concept ofera doua moduri de rulare, ambele cu cate un buton specific pozitionat pe volanul masinii. Astfel, exista modul "Road" si modul "Track".

Toyota Yaris Hybrid-R Concept

Primul reduce din puterea motorului pe benzina si gestioneaza cantatitatea de energie distribuita pentru a reduce consumul de carburant si emisiile de CO2. In acest mod, super capacitorul elibereaza energia recuperata la franare pentru o durata de maxim 10 secunde, in timp ce puterea totala a celor doua motoare electrice este limitata la 40 de cai.

Modul "Track" se adreseaza celor care doresc o masina zvelta, ca de circuit. Timp de 5 secunde, hibridul se foloseste de toata puterea motoarelor electrice, oferind pana la 420 cai putere.

Toyota Yaris Hybrid-R Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (29) Poze Toyota Yaris Hybrid-R Concept
mai multe