Un Sandero cu 150 CP si aroma de Formula 1. A fost prezentat oficial in urma cu numai cateva momente!

Un Sandero cu 150 CP si aroma de Formula 1. A fost prezentat oficial in urma cu numai cateva momente!
  • Renault prezinta in Brazilia noul Sandero RS Grand Prix
  • Conceptul cu pricina anunta o unitate aspirata de 150 CP
  • Pachetul estetic este inspirat de monoposturile franceze din F1
Distribuie pe Facebook

Noul Duster Extreme nu este singurul debut pregatit de Renault pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Sao Paulo. Ba dimpotriva.

Tot cu ocazia respectivului evenimentul, desfasurat in capitala braziliana intre 8 si 20 noiembrie, producatorul francez mai prezinta si un hot-hatch cu aroma de Formula 1. Vorbim, mai exact, despre conceptul Sandero RS Grand Prix, care se remarca in special prin schema de culori imprumutata de la monoposturile ce reprezinta Renault in Marele Cric.

Pe langa combinatia contrastanta de negru si auriu caracteristica atat departamentului exterior, cat si celui interior, automobilul cu pricina mai dispune si de spoilere fata / spate agresiv stilizate. Plus jante din aliaj cu design in cinci spite, eleron proeminent pentru plafon, dar si sistem de evacuare cu doua tobe de esapament sau volan si scaune sport.

Dacia Sandero RS Grand Prix

Dacia Sandero RS Grand Prix

In ceea ce priveste partea tehnica, conceptul Renault Sandero RS Grand Prix nu aduce niciun fel de ingredient nou comparativ cu versiunea de serie Sandero RS - vanduta exclusiv pe piata auto din America Latina si aflata la baza in cazul de fata. Drept urmare, propulsia este asigurata in continuare de o unitate aspirata cu capacitate de doi litri.

Cei 150 de cai putere ascunsi sub capota ajung si de-aceasta data catre puntea anterioara prin intermediul unei cutii manuale cu sase rapoarte, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se cel mai probabil tot in opt secunde. Ulterior, acul vitezometrului isi vede mai departe de drum pana la atingerea bornei de 202 kilometri pe ora.

La final, surpriza producatorului francez pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Sao Paulo, ce se desfasoara in perioada 8 - 20 noiembrie, mai anunta si o suspensie speciala, ce coboara garda la sol cu cateva zeci de milimetri comparativ cu varianta standard, dar si un sistem de franare care propune discuri pentru toate cele patru roti.

Dacia Sandero RS Grand Prix

Dacia Sandero RS Grand Prix

Dacia Sandero RS Grand Prix

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Dacia Sandero RS Grand Prix
mai multe