Volkswagen anunta doua mari surprize pentru Salonul Auto de la Beijing

Volkswagen anunta doua mari surprize pentru Salonul Auto de la Beijing
  • Volkswagen a anunta doua noi surprize pentru Salonul Auto de la Beijing
  • Conceptul New Midsize Coupe poate prefigura un rival pentru Mercedes CLA
  • Prototipul Golf R400 ofera 400 CP si un 0 - 100 km/h in 3.9 secunde
Distribuie pe Facebook

Versiunea imbunatatita a popularului SUV Touareg nu este singura noutate pregatita de Volkswagen pentru Salonul Auto de la Beijing de saptamana viitoare.

Tot cu ocazia celei de-a 13-a editii a evenimentului Beijing International Automobile Exhibition, ce se desfasoara in perioada 21 - 29 aprilie 2014, constructorul german de automobile va mai dezvalui si doua concept car-uri de-a dreptul spectaculoase, ce ar putea ajunge mai devreme sau mai tarziu in showroom-urile companiei din Wolfsburg.

Volkswagen New Midsize Coupe Concept

Volkswagen Golf R 400 si New Midsize Coupe Concept

Anticipat de o serie de schite oficiale, noul Volkswagen New Midsize Coupe Concept este o idee mai scurt scurt comparativ cu o Jetta, insa ceva mai lat decat un Passat si impresioneaza in mod special datorita siluetei sale caracteristice unui coupe cu patru usi.

Tot pe lista cu atractii stilistice putem include, de asemenea, si prizele supradimensionate ale spoilerului fata, capota cu nervuri a motorului sau tips-urile cromate integrate in design-ul spoilerului spate, meniul exterior incheindu-se in cele din urma cu aripile laterale proeminente, ce gazduiesc jante pe 20 inci.

In ceea ce priveste aspectul interior, acesta pare sa preia numeroase inspiratii de la ultimele generatii ale modelelor Golf si Passat, toate liniile si formele regasite aici putand fi transpuse oricand, fara prea mari probleme, la un automobil de serie.

Volkswagen Golf R 400 si New Midsize Coupe Concept

Conform informatiilor disponibile pentru moment, noul Volkswagen New Midsize Coupe Concept este pus in miscare de o motorizare turbo de doi litri si 220 cai putere, capabila sa aduca primii 100 km/h dupa doar 6.5 secunde. Viteza maxima? Aproximativ 245 de kilometri pe ora!


Volkswagen Golf R 400 Concept

Cea de-a doua mare surpriza pregatita de constructorul german de automobile pentru Salonul Auto de la Beijing ne duce pe taramul fascinant - si momentan total inexistent, al unui Volkswagen Golf R cu nu mai putin de 400 de cai putere sub capota.

Din pacate, sursa provenientei surplusului de 100 CP ramane momentan o mare necunoscuta, insa stim deja ca acesta se face vinovat pentru coborarea acceleratiei de la 0 la 100 km/h pana la pragul celor 3.9 secunde. Asta in timp ce viteza maxima urca pana la 282 de kilometri pe ora.

Volkswagen Golf R 400 si New Midsize Coupe Concept

In contrast cu cresterea valorilor maxime, greutatea a scazut cu cateva zeci de kilograme, noul Volkswagen Golf R 400 Concept cantarind undeva in jurul a 1.400 de kilograme multumita numeroaselor elemente din fibra de carbon proaspat aparute in peisaj.

Tot la categoria proaspat aparute in peisaj avem de trecut si wide body kit-ul aplicat caroseriei care, combinat cu o pereche de jante de dimensiuni generoase, ii confera prototipului din Wolfsburg o prezenta absolut impunatoare.

A fi sau a nu fi... modele de serie

Nu stim din pacate, cel putin pentru moment, daca cele doua spectaculoase concept car-uri vor primi si o versiune de productie, insa suntem mai mult ca siguri ca un coupe cu patru usi de clasa compacta, care sa joace rolul de alternativa mai ieftina a modelului Mercedes CLA, si o versiune de 400 de cai putere a hot-hatch-ului Golf R ar arunca in extaz fanii Volkswagen. Si nu numai.

Volkswagen Golf R 400 si New Midsize Coupe Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Volkswagen Golf R 400 si New Midsize Coupe Concept
mai multe