Crash Test EuroNCAP: Cum s-au descurcat Mercedes CLA, Jeep Cherokee si Peugeot 2008

Crash Test EuroNCAP: Cum s-au descurcat Mercedes CLA, Jeep Cherokee si Peugeot 2008
  • EuroNCAP a testat recent trei noi automobile
  • In toate cele trei cazuri s-a inregistrat punctajul maxim
  • Modelele testate sunt Mercedes CLA, Jeep Cherokee si Peugeot 2008
Distribuie pe Facebook

Trei noi automobile au ajuns recent pe mainile specialistilor EuroNCAP, toate acestea reusind sa plece acasa cu punctajul maxim de cinci stele.

Dezvaluit in premiera mondiala in primavara acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, noul Mercedes CLA a reusit sa obtina 15.2 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 6.5 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.3 puncte la impactul posterior. Astfel, coupe-ul cu patru usi de clasa compacta a totalizat 33 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 91% din punctajul maxim. De asemenea, automobilul german a strans un total de 37 de puncte (75%) la categoria Protectia Copiilor, 27 de puncte (74%) la categoria Protectia Pietonilor si 7 puncte (81%) la categoria Siguranta Asistata.

Tot cu un punctaj de cinci stele s-a ales si noul Jeep Cherokee, ultila generatie a modelului american reusind 15.2 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.5 puncte la impactul lateral cu un stalp si 2.5 puncte la impactul posterior, totalizand astfel 33 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 92% din punctajul maxim. De asemenea, automobilul de peste Ocean a mai adunat si un total de 39 de puncte (79%) la categoria Protectia Copiilor, 24 de puncte (67%) la categoria Protectia Pietonilor si 7 puncte (74%) la categoria Siguranta Asistata.

Ultimul, dar nu cel din urma, autoturism care se poate lauda cu punctajul maxim obtinut in cadrul acestei sesiuni de teste este modelul Peugeot 2008. Intr-o alta ordine de idei, crossover-ul din Hexagon se mandreste cu 14.2 puncte la impactul frontal, 7.9 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.0 puncte la impactul lateral cu un stalp si 2.7 puncte la impactul posterior, adunand un total de 32 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 88% din punctajul maxim. Alte rezultate notabile includ cele 38 de puncte (77%) de la categoria Protectia Copiilor, cele 26 de puncte (72%) de la categoria Protectia Pietonilor si, nu in ultimul rand, cele 6 puncte (70%) la categoria Siguranta Asistata.

Distribuie pe Facebook
mai multe