Crash Test EuroNCAP: Cum s-au descurcat noile modele de la Lexus, Mazda, Toyota, Opel si Mitsubishi

Crash Test EuroNCAP: Cum s-au descurcat noile modele de la Lexus, Mazda, Toyota, Opel si Mitsubishi
  • EuroNCAP a testat recent noile Lexus IS, Mazda6, Toyota Corolla, Opel Adam si Mitsubishi Space Star
  • Modelele japoneze Lexus IS, Mazda6 si Toyota Corolla au obtinut punctajul maxim, de cinci stele
  • Noul Opel Adam si Mitsubishi Space Star au fost nevoite sa se multumeasca cu un punctaj de patru stele
Distribuie pe Facebook

Cinci noi automobile au ajuns recent pe mainile specialistilor EuroNCAP, numai trei dintre acestea plecand insa acasa cu punctajul maxim de cinci stele. Celelalte doua modele testate de organismul european au fost nevoite sa se multumeasca cu numai patru stele.

Dezvaluit in premiera mondiala la inceputul acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Detroit, noul Lexus IS a reusit sa obtina 14 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.5 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.5 puncte la impactul posterior. Astfel, ultima generatie a modelului japonez de clasa medie a totalizat 33 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 91% din punctajul maxim. De asemenea, automobilul nipon a strans un total de 42 de puncte (85%) la categoria Protectia Copiilor, 29 de puncte (80%) la categoria Protectia Pietonilor si 6 puncte (66%) la categoria Siguranta Asistata.

De asemenea, tot cu un punctaj de cinci stele se poate lauda si noua Mazda6, automobil prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Moscova din vara anului trecut. Mai exact, ultima generatie a modelului japonez a reusit 14.4 puncte la impactul frontal, 7.5 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.9 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.6 puncte la impactul posterior, totalizand astfel 33 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 92% din punctajul maxim. In plus, automobilul nipon a mai adunat si un total de 38 de puncte (77%) la categoria Protectia Copiilor, 24 de puncte (66%) la categoria Protectia Pietonilor si 7 puncte (81%) la categoria Siguranta Asistata.

Ultimul, dar nu cel din urma, automobil care a reusit punctajul maxim in cadrul acestei sesiuni de teste organizata de organismul european EuroNCAP este ultima generatie a modelului Toyota Corolla. Astfel, autoturismul nipon se mandreste cu 15.1 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.4 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.4 puncte la impactul posterior, adunand un total de 34 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 94% din punctajul maxim. De asemenea, noua Toyota Corolla mai impresioneaza si prin cele 40 de puncte (82%) la categoria Protectia Copiilor, 24 de puncte (67%) la categoria Protectia Pietonilor si 6 puncte (66%) la categoria Siguranta Asistata.

Mergand mai departe, ne lovim de una dintre primele surprize ale acestei sesiuni, si anume noul Opel Adam. Introdus pe piata in cursul acestui an, modelul de oras al constructorului din Russelsheim a reusit 14.5 puncte la impactul frontal, 7.9 puncte la impactul lateral cu o masina, 6.6 puncte la impactul lateral cu un stalp si 2.5 puncte la impactul posterior. Astfel, micul automobil german a totalizat 31 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 87% din punctajul maxim. In plus, noul Opel Adam a mai adunat si un total de 35 de puncte (72%) la categoria Protectia Copiilor, 24 de puncte (65%) la categoria Protectia Pietonilor si 7 puncte (81%) la categoria Siguranta Asistata.

Tot cu numai patru stele a fost rasplatita si ultima generatie a modelului Mitsubishi Space Star, care a reusit 14.1 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.5 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.0 puncte la impactul posterior, totalizand astfel 33 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 90% din punctajul maxim. De asemenea, automobilul japonez a mai strans si un total de 36 de puncte (72%) la categoria Protectia Copiilor, 26 de puncte (73%) la categoria Protectia Pietonilor si 5 puncte (55%) la categoria Siguranta Asistata.

Distribuie pe Facebook
mai multe