Doamne fereste sa fii implicat intr-un accident. Masini noi mai nesigure ca astea NU exista!

Doamne fereste sa fii implicat intr-un accident. Masini noi mai nesigure ca astea NU exista!
  • Organizatia Global NCAP a testat recent cinci automobile comercializate pe piata din India
  • Niciunul dintre acestea nu a reusit sa obtina mai mult de zero stele la categoria Protectia Adultilor
  • Scortul reusit la categoria Proiectia Copiilor a variat intre una si doua din cinci stele
Distribuie pe Facebook

In timp ce majoritatea clientilor americani si europeni opteaza pentru automobile care accelereaza, franeaza si chiar vireaza de unele singure, indienii nu sunt la fel de norocosi. Ba dimpotriva: cele mai multe dintre masinile vandute in acea parte a Asiei nu au nici macar... airbag-uri.

Cea mai noua sesiune de teste de siguranta poarta semnatura organizatiei Global NCAP si ne dezvaluie nivelul de protectie oferit de cinci dintre modele comercializate pe piata auto din India.

Exceptand Renault-ul Kwid, niciunul dintre acestea nu ofera airbag-uri frontale sau laterale, astfel ca rezultatele obtinute sunt absolut dezastruoase: fiecare dintre cele patru masini - fie ca vorbim de Suzuki Maruti, in versiunea Eeco sau varianta Celerio, fie ca facem referire la Hyundai Eon ori Mahindra Scorpio, concluzia este aceeasi.

Doamne fereste sa fii implicat intr-un accident, toate aceste modele oferind un nivel de siguranta evaluat la... zero din cinci stele la categoria Protectia Adultilor si una sau doua din cinci stele la categoria Proiectia Copiilor.

Revenind acum la Renault-ul Kwid, ei bine... automobilul francez a fost testat in trei versiuni diferite, una dintre variantele izbite de obstacolul deformabil cu viteza de 64 de kilometri pe ora dispunand inclusiv de un airbag pentru sofer. Degeaba insa, toate cele trei cazuri particulare incheindu-se cu acelasi deznodamant: zero stele la categoria Protectia Adultilor si doua stele la categoria Proiectia Copiilor.

Asadar, cu aceasta ocazie am aflat si de ce modelul cu pricina nu va ajunge inclusiv pe Batranul Continent, sub sigla Dacia.

Hyundai Eon - Crash test:

Mahindra Scorpio - Crash test

Suzuki Maruti Celerio - Crash test

Suzuki Maruti Eeco - Crash test

Renault Kwid - Crash test I

Renault Kwid - Crash test II

Renault Kwid - Crash test III

Distribuie pe Facebook
mai multe