Euro NCAP publica topul celor mai sigure masini din 2010. CUM COMENTEZI?

Euro NCAP publica topul celor mai sigure masini din 2010. CUM COMENTEZI?
Anul trecut, organizatia Euro NCAP a testat nu mai putin de 29 de automobile, insa doar 65% dintre acestea au reusit sa obtina punctajul maxim de cinci stele - cu 25 % mai putin comparativ cu anul 2009. Daca cele mai slabe rezultate au fost obtinute de Citroen Nemo cu trei stele, respectiv Landwind CV9 cu doar doua stele, topul celor mai sigure masini din 2010 arata in felul urmator...
Distribuie pe Facebook

La categoria Executive s-a impus BMW Seria 5, modelul german reusind sa obtina 15.5 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.4 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.3 puncte la impactul posterior. Astfel, BMW Seria 5 a totalizat 34 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 95% din punctajul maxim. De asemenea, modelul german a strans un total de 41 de puncte (83%) la categoria Protectia Copiilor, 28 de puncte (78%) la categoria Protectia Pietonilor si 7 puncte (100%) la categoria Siguranta Asistata.

BMW Seria 5 la Euro Ncap

La categoria Small Family s-a impus Alfa Romeo Giulietta, modelul italian reusind sa obtina 15.4 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.9 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.4 puncte la impactul posterior. Astfel, Alfa Romeo Giulietta a totalizat 35 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 97% din punctajul maxim. De asemenea, modelul italian a strans un total de 42 de puncte (85%) la categoria Protectia Copiilor, 23 de puncte (63%) la categoria Protectia Pietonilor si 6 puncte (86%) la categoria Siguranta Asistata.

Alfa Romeo Giulietta la Euro Ncap

La categoria Supermini s-a impus Honda CR-Z, modelul japonez reusind sa obtina 14.6 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.9 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.1 puncte la impactul posterior. Astfel, Honda CR-Z a totalizat 34 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 93% din punctajul maxim. De asemenea, modelul japonez a strans un total de 39 de puncte (80%) la categoria Protectia Copiilor, 25 de puncte (71%) la categoria Protectia Pietonilor si 6 puncte (86%) la categoria Siguranta Asistata.

Honda CR-Z la Euro Ncap


La categoria Small off-road s-a impus Kia Sportage, modelul coreean reusind sa obtina 15.1 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.0 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.2 puncte la impactul posterior. Astfel, Honda CR-Z a totalizat 33 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 93% din punctajul maxim. De asemenea, modelul coreean a strans un total de 42 de puncte (86%) la categoria Protectia Copiilor, 18 de puncte (49%) la categoria Protectia Pietonilor si 6 puncte (86%) la categoria Siguranta Asistata.

Kia Sportage la Euro Ncap


La categoria Small MPV s-a impus Toyota Verso, modelul japonez reusind sa obtina 14.9 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 6.8 puncte la impactul lateral cu un stalp si 2.2 puncte la impactul posterior. Astfel, Toyota Verso a totalizat 32 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 89% din punctajul maxim. De asemenea, modelul japonez a strans un total de 37 de puncte (75%) la categoria Protectia Copiilor, 25 de puncte (69%) la categoria Protectia Pietonilor si 6 puncte (86%) la categoria Siguranta Asistata.


Toyota Verso la Euro Ncap


Cu rezultate notabile se pot lauda si modele Suzuki Swift, Kia Venga, BMW X1, VW Sharan/Seat Alhambra, respectiv Citroen C4, care au reusit sa debaseasca bariera celor 80 de procente in ceea ce priveste scorul general.

Distribuie pe Facebook
mai multe