EuroNCAP: Cinci stele pentru Opel Astra GTC si Zafira Tourer

EuroNCAP: Cinci stele pentru Opel Astra GTC si Zafira Tourer
Noile modele de autovehicule Opel au primit punctaje maxime din partea organizatiei independente a consumatorilor Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme). Expertii in testele de impact au acordat modelelor Opel Astra GTC si Zafira Tourer cinci stele pentru siguranta si prevenirea accidentelor
Distribuie pe Facebook
"Siguranta pasagerilor a fost intotdeauna o prioritate pentru compania Opel", declara Rita Forst, Vicepresedinte GME Engineering. "Suntem mandri de cele cinci stele care ne-au fost acordate si foarte incantati de faptul ca modelele Zafira Tourer si Astra GTC nu numai ca indeplinesc standardele de siguranta, ci le si depasesc." Ambele autovehicule au obtinut rezultate excelente la toate categoriile de teste (siguranta pasagerilor pentru adulti si copii, precum si siguranta pietonilor si sisteme de asistare a soferului). Rezultatele au fost facute publice de catre Euro-NCAP la aproximativ doua luni dupa ce modelul electric Opel Ampera a primit de asemenea cinci stele din partea organizatiei.
Atat modelul Zafira Tourer, cat si Astra GTC s-au comportat excelent la testele de impact, avand un grad foarte inalt de stabilitate a caroseriei. Habitaclul si elementele de siguranta ale celor doua autovehicule au fost proiectate astfel incat riscul de ranire sa fie minimizat; de exemplu, riscul de ranire a genunchilor la contactul cu panoul de instrumente. Nivelul de protectie pe care il ofera centurile de siguranta pentru copii a fost apreciat ca fiind excelent in cazul ambelor autovehicule.
Consortiul Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme), cu sediul la Bruxelles, este format din reprezentanti ai ministerelor de transport din tarile membre ale Uniunii Europene, ai asociatiilor automobilistice, firmelor de asigurari si ai gruparilor de lobby ale consumatorilor. Standardele stricte de testare ale organizatiei sunt mai ridicate decat cerintele minime impuse de legislatia Uniunii Europene. De aceea, ele sunt recunoscute la nivel international ca fiind repere.
Euro-NCAP a creat un test standardizat care evalueaza riscul de ranire pentru pasageri si pietoni, in diferite situatii de impact. Sunt utilizate manechine pentru a simula efectele impactului asupra diferitelor parti ale corpului uman. Simularile de accident includ teste de impact frontal si lateral cu alte autovehicule si obiecte fixe.
Noul model Zafira Tourer stabileste noi standarde de flexibilitate si atmosfera interioara in segmentul monovolumelor, datorita sistemului Flex7 de dispunere a scaunelor, complet reproiectat. "Lounge-ul pe roti" al companiei Opel este primul in clasa sa in ceea ce priveste consumul redus de carburant si sistemele de asistare a soferului.

Aspectul si manevrabilitatea dinamica ale noului model Astra GTC sunt elemente distincte in segmentul autovehiculelor compacte Opel. Coupe-ul atrage mai ales clientii care apreciaza senzatia oferita de design si puntea fata optimizata, echipata cu suspensia HiPerStrut (High Performance Strut).


Opel Astra GTC - Crash Test by EuroNCAP



Opel Zafira Tourer - Crash Test by EuroNCAP



Distribuie pe Facebook
mai multe