Nota maxima: Cinci stele pentru siguranta modelului SKODA Rapid

Nota maxima: Cinci stele pentru siguranta modelului SKODA Rapid
Cinci stele pentru siguranta modelului Rapid: noua limuzina compacta de la SKODA a obtinut un punctaj bun pentru nivelul inalt de siguranta, la testul de impact efectuat de Euro NCAP, organizatia independenta confirmand astfel rezultatele excelente obtinute de SKODA Rapid in testarea nivelului de protectie pentru pasagerii adulti si copii, pentru pietoni si a sistemelor de asistenta.
Distribuie pe Facebook
"SKODA Rapid este una dintre cele mai sigure masini din segmentul sau," declara Frank Welsch, membru in consiliul de administratie SKODA, responsabil pentru dezvoltare tehnica. "Aceste rezultate Euro NCAP reprezinta confirmarea venita din partea unei organizatii independente. Limuzina noastra compacta este o masina de familie ideala, care ofera mult spatiu pentru cinci pasageri si pentru bagajele acestora. Este practica, are un nivel inalt de calitate si corespunde celor mai inalte standarde de siguranta," mai declara Welsch.
SKODA Rapid impresioneaza prin designul expresiv, raportul extraordinar pret/calitate si motoarele eficiente. Acest model impune noi standarde in segmentul limuzinelor compacte, fiind un automobil spatios, elegant si, in acelasi timp, avand un pret accesibil. Aceasta limuzina compacta ofera clientilor solutii inteligente, tehnologii avansate, economie excelenta si o lista bogata de dotari de siguranta. SKODA Rapid completeaza gama de modele SKODA, situandu-se intre modelul mai mic, SKODA Fabia, si modelul mai mare, SKODA Octavia.
Rezultatele Euro NCAP confirma faptul ca nivelul de protectie al pasagerilor adulti si copii este de 5 stele. "SKODA face masini pentru oameni. Tehnologia nu este un scop in sine, ci serveste la cresterea sigurantei si confortului, atat pentru sofer, cat si pentru pasageri. Suntem bucurosi ca Euro NCAP a acordat o atentie speciala acestui aspect," declara Welsch.
Primele premii acordate modelului SKODA Rapid reflecta calitatile extraordinare ale masinii, de exemplu, atunci cand peste 110.000 de cititori ai revistei germane de specialitate AUTO ZEITUNG au desemnat noua limuzina compacta de la SKODA drept invingatoare in categoria "cea mai accesibila masina". Rapid a primit astfel ravnitul premiu "Auto Trophy 2012." La ceremonia de decernare a premiului "Golden steering wheel" (Volanul de Aur), acordat de AUTO BILD, juriul a votat modelul Rapid drept cea mai buna masina din clasa medie/mare dupa BMW Seria 3 si Lexus GS.

Euro NCAP a acordat modelului SKODA Rapid note mari pentru nivelul ridicat de protectie oferit ocupantilor adulti, obtinand 94 de procente si un punctaj maxim pentru pasagerii de pe locurile din fata, atat in cazul testului la impact frontal cat si a celui lateral. De asemenea, manechinele pentru test au ramas aproape nezgariate in exigentul test al stalpului.

SKODA Rapid a obtinut un punctaj foarte bun la siguranta copiilor, primind punctaj maxim in testele dinamice pentru protectia copiilor de trei ani. Nici impactul frontal, nici cel lateral, nu au deteriorat manechinele de test, fixate in scaunele Isofix oferite de SKODA Accesorii Originale si montate in spate. Per total, modelul Rapid a obtinut 80 de procente in ceea ce priveste siguranta copiilor.
Euro NCAP a evaluat favorabil nivelul de protectie pentru pietoni oferit de SKODA Rapid, comportamentul in caz de impact al barei din fata obtinand un total de 100 de procente. Bara este proiectata sa reduca, pe cat de mult posibil, impactul asupra picioarelor pietonilor, in eventualitatea unei coliziuni. Capota a obtinut un scor deosebit de mare in zonele care au probabilitate mai mare de a lovi capul unui copil.
Ratingul de cinci stele obtinut de SKODA Rapid a fost, de asemenea, compus si din punctele obtinute de sistemele de asistenta, cu mentionarea speciala a programului electronic de control al stabilitatii, ESC, care este o dotare standard in tarile Uniunii Europene, dar si a martorilor de avertizare pentru legarea centurii de siguranta pentru sofer si pasagerul din dreapta.
Scorul de varf obtinut la testele de impact Euro NCAP reprezinta confirmarea unei institutii independente a nivelului inalt de siguranta oferit de SKODA Rapid. In ceea ce priveste siguranta pasiva, in eventualitatea unui accident, pasagerii sunt protejati de un pachet cuprinzator de dotari de siguranta. Acesta include airbag-uri frontale, laterale si pentru cap, centuri de siguranta cu prindere in trei puncte, cu pretensionare si reglabile pe inaltime, precum si tetiere. In cazul unei coliziuni, caroseria rigida a masinii are un comportament excelent la deformare.
In tarile din Uniunea Europeana, Sistemul ESC, inclusiv ABS, este standard la bordul modelului SKODA Rapid. Ampatamentul lung, suspensia precisa, si o structura rigida a caroseriei alcatuiesc baza unui comportament dinamic stabil in timpul mersului. Functii precum monitorizarea presiunii din pneuri, lampile de ceata cu asa-numita functie "cornering" si Asistenta la Pornirea din Rampa, pentru demararea pe plan inclinat, maresc nivelul excelent de siguranta oferit de SKODA Rapid.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) este un consortiu independent, alcatuit din ministerele de transport din Europa, cluburile de automobile, asiguratori si asociatii de protectie a consumatorilor. Organizatia efectueaza teste de impact cu noile modele de automobile si evalueaza nivelul de siguranta al acestora.



Skoda Rapid - Crash Test by EuroNCAP

Distribuie pe Facebook
mai multe