Noul Fiat Tipo e la fel de sigur ca un Logan: numai 3 stele la testele Euro NCAP

Noul Fiat Tipo e la fel de sigur ca un Logan: numai 3 stele la testele Euro NCAP
  • Protectia pasagerilor adulti 82%
  • Protectia copiilor 60%
  • Sisteme suplimentare de siguranta 25%
Distribuie pe Facebook

De obicei, automobilele din segmentul accesibil obtin rezultate mai slabe la testele de siguranta organizate de autoritatea in domeniu la nivel european, Euro NCAP. Este si cazul noului Fiat Tipo care a reusit un scor de doar 3 stele la ultima sesiune de crash-test organizata in Germania.

Fiind masini ieftine, e normal ca tehnologia si sistemele de siguranta foarte avansate sa lipseasca. Asa cum este si cazul automobilelor romanesti Dacia, care niciodata nu s-au bucurat de maximum de 5 stele la testele Euro NCAP. Iata ca in aceasta liga intra de acum si Fiat Tipo, o masina ieftina care are parte si ea cam de putine stele de siguranta.

Protectia pasagerilor adulti 82%

Conform Euro NCAP, compartimentul pasagerilor s-a comportat bine la testul frontal. Inregistratile facute de manechinele de test au aratat o protectie buna a picioarelor pentru ambii pasageri de pe locurile din fata. In alt test cu impact frontal insa, inregistrarile au aratat o slaba protectie a zonei pieptului ia ca zona capului pasagerului are de suferit. In cazul testelor cu impact lateral sau cu simularea unui accident cu un stalp, Tipo a obtinut punctaj maxim, protejand pasagerii in zonele critice. La fel si in situatia unui impact din spate, dar in cazul acesta, pasagerii de pe bancheta sunt mai putin protejati.

Fiat Tipo Euro NCAP

Protectia copiilor 60%

Un scor destul de slab a obtinut masina in cazul testelor care simuleaza pasagerii minori. In testele frontale, manechinii care simulau copii de 10 si 6 ani au aratat o protectie slaba, dar buna in cazul impacului lateral. O alta depunctare a masinii a fost cauzata si de lipsa unor informatii clare si vizibile despre airbag, care nu corespundea cerintelor Euro NCAP.

Fiat Tipo Euro NCAP

Protectia pietonilor 62%

Testele Euro NCAP au demonstrat ca, in cazul unui impact cu un pieton, acesta are parte de diverse niveluri de protectie din partea capotei frontale ale lui Tipo. Protectia oferita de bara fata a fost catalogata drept buna, mai ales in zona pelviana a pietonilor. Depunctarea a fost insa din cauza protectiei slabe in zona capului.

Fiat Tipo Euro NCAP

Sisteme suplimentare de siguranta 25%

Cel mai slab punctaj l-a primit masina din cauza ca nu are deloc multe sisteme active si pasive de siguranta. Tipo are numai un reminder de centura pentru toate scaunele, plus cateva sisteme obligatorii, precum ABS, ESP si Isofix. Exista insa un pachet de siguranta, pe care Fiat il ofera doar optional, asa ca nu a fost luat in calcul. Oricum, Euro NCAP a mai realizat un test de impact cu o masina dotata cu acest pachet si a reusit sa ii acorde 4 stele in loc de 3.

Distribuie pe Facebook
mai multe