Punctaj maxim la testele Euro NCAP pentru Opel Mokka

Punctaj maxim la testele Euro NCAP pentru Opel Mokka
Modelul SUV Opel Mokka a primit un punctaj de cinci stele din partea organizatiei independente de protectia consumatorilor Euro NCAP (European New Car Assessment Program). Astfel, inca un autovehicul produs de Opel obtine punctajul maxim la testele Euro NCAP. Mokka se alatura modelelor Ampera, Astra, Corsa, Insignia, Meriva si Zafira, toate obtinand punctajul maxim de cinci stele in cadrul programului Euro NCAP.
Distribuie pe Facebook
"La Opel asigurarea celor mai inalte standarde posibile privind siguranta pentru clientii nostri a reprezentat o traditie de lunga durata, iar modelul Mokka consolideaza rolul nostru de lider in tehnologiile de siguranta. Ca intotdeauna, Opel aduce tehnologii de ultima generatie unui segment mai cuprinzator de clienti. Suntem extrem de mandri de acest lucru", a declarat Michael F. Ableson, Vicepresedinte Inginerie Opel.
In fruntea clasei: detalii despre rezultatele testelor Euro NCAP
Per total, modelul Opel Mokka a obtinut rezultate impresionante in toate cele cinci categorii de teste de siguranta efectuate de Euro NCAP. Noul SUV de la Opel a obtinut punctajul maxim (sau 100 de procente) in cadrul categoriei sistemelor de asistenta pentru siguranta, devenind unul dintre foarte putinele autovehicule de pe piata europeana care au obtinut rezultate atat de bune in urma testelor. De exemplu, Euro NCAP a acordat un punctaj pozitiv modelului Mokka pentru sistemul de control electronic al stabilitatii ESP(r)Plus si, de asemenea, pentru sistemul de avertizare pentru cuplarea centurii de siguranta, precum si pentru asistentul pentru limitarea vitezei. Toate acestea reprezinta dotari standard pentru modelul Mokka.
La categoria protectia adultilor, Mokka a obtinut un procentaj de 96 din totalul de 100. La acest rezultat excelent au contribuit airbagurile frontale, airbagurile laterale pentru zona capului si cele tip cortina, precum si dispozitivele de pretensionare duble cu limitatoare de sarcina pentru centurile de siguranta. Tetierele reglabile ale scaunelor din fata contribuie la asigurarea protectiei impotriva leziunilor cervicale, in eventualitatea unei coliziuni din spate. In plus, modelul Mokka este echipat cu un pedalier retractabil (sistem de eliberare a pedalelor) pentru a asigura protectia gambelor in eventualitatea unui impact frontal.
Referitor la protectia copiilor, in urma testelor Euro NCAP s-a stabilit ca: "Modelul Mokka a obtinut un punctaj maxim pe baza rezultatelor testului de dinamica efectuat cu manechinul unui copil de 3 ani." Rezultatul de prim rang in cadrul acestei categorii se datoreaza scaunelor Opel, disponibile standard cu sistemul de fixare exterioara spate a scaunului pentru copii ISOFIX si elemente de fixare pentru o curea suplimentara top-tether.
La categoria protectia pietonilor, bara de protectie fata a modelului Mokka a obtinut punctajul maxim. Testele Euro NCAP au subliniat "asigurarea unui nivel bun de protectie pentru picioarele pietonilor".
Din punctul de vedere al sigurantei active, care depaseste cerintele Euro NCAP, Mokka ofera multe functii de asistenta. Autovehiculul SUV ofera multe tehnologii inovatoare care ajuta soferul sa evite coliziunile, cum ar fi cea de-a doua generatie a camerei video frontale Opel Eye, cu functia de avertizare privind o coliziune frontala, functia de indicare a distantei de urmarire, sistemul de avertizare privind parasirea benzii de circulatie si functia de recunoastere a indicatoarelor rutiere. In plus, camera video pentru mers inapoi si sistemul de iluminare frontala adaptiva AFL+ ridica standardele de siguranta ale modelului Opel Mokka.

De la lansarea sa pe piata europeana, in luna iunie, noul model a inregistrat multe reactii pozitive din partea presei si a clientilor. Acest fapt este reflectat de cele peste 50.000 de comenzi care au fost primite de la inceperea vanzarilor. Cu Mokka, Opel este primul producator german care a patruns in segmentul autovehiculelor sport utilitare subcompacte (segmentul B de autovehicule SUV) care se afla intr-o crestere vertiginoasa. Mokka este primul autovehicul din clasa autovehiculelor SUV subcompacte dotat cu scaune ergonomice, precum si cu suportul integrat pentru biciclete dezvoltat de Opel.



Opel Mokka - Crash Test by EuroNCAP

Distribuie pe Facebook
mai multe