Toti 'pasagerii' au scapat cu viata din acest accident rutier

Toti 'pasagerii' au scapat cu viata din acest accident rutier
  • Noul Peugeot 3008 a obtinut punctajul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP
  • Automobilul francez ofera un procentaj de 86% la categoria Protectia Adultilor
  • Rezultatul la categoria Siguranta Asistata a fost notat cu un procentaj de 58%
Distribuie pe Facebook

Printre ultimele automobile luate la 'testat' de Euro NCAP se numara si noul Peugeot 3008, cea de-a doua generatie a modelului francez reusind sa obtina maximul de cinci stele.

Euro NCAP a gazduit la mijlocul acestei luni o noua sesiune de teste, printre masinile care au batut la poarta organismului european pentru a-si demonstra eficienta la nivel de siguranta numarandu-se si noul Peugeot 3008.

Anuntata inca din primavara anului 2016, insa prezentata public abia cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Paris in perioada 1 - 16 octombrie, generatia cu numarul doi a modelului francez a fost recompensata pentru performantele sale cu cinci stele.

Dupa cum se poate vedea si in graficul de mai jos, de altfel, avem un procentaj de 86% la categoria Protectia Adultilor, in timp ce rezultatele in cadrul categoriei Protectia Copiilor fiind notate cu 85%.

In ceea ce priveste Protectia Pietonilor, respectiv Siguranta Asistata, noul Peugeot 3008 s-a ales cu un punctaj de 67% pentru cea dintai categorie, respectiv 58% pentru cea din urma categorie.

Peugeot 3008 - Euro NCAP

Una dintre cele mai sigure masini ale momentului, generatia cu numarul doi a modelului francez promite - in functie de versiunea de echipare, franare automata si blocuri optice echipate cu tehnologia LED.

Tot la capitolul puncte forte puntem include, de asemenea, si asistentul de monitorizare a unghiului mort ori avertizare la parasirea benzii de rulare, vestile bune continuand cu ultima reiteratie a sistemului i-Cockpit.

Cat despre gama de motorizari a noului Peugeot 3008, ei bine... avem unitati variate pe benzina si motorina, cu capacitati cilindrice cuprinse intre 1.2 - 2.0 litri si capabile sa livreze putere maxime de pana la 180 CP.

La final, despre generatia cu numarul doi a modelului francez se mai poate spune si ca masoara in lungime undeva in jurul a 4.45 metri, suficient pentru ca pasagerii sa poata stoca inclusiv 1.670 de litri de bagaje. Si acum revenim la testul Euro NCAP:

Distribuie pe Facebook
mai multe