Volvo S60 - desemnata cea mai sigura masina din lume

Volvo S60 - desemnata cea mai sigura masina din lume
Dincolo de ocean, varianta Euro NCAP Americana se cheama IIHS, adica Institutul pentru testarea sigurantei de mers pe autostrada. Conform americanilor, noul Volvo S60 este cea mai sigura masina din toate timpurile. Nu este de mirare ca Volvo a reusit o asemenea performanta, fiind un brand cunoscut mai ales datorita sigurantei auto pe care o ofera.
Distribuie pe Facebook
Institutul pentru siguranta circulatiei (IIHS) din SUA a desemnat in urma testelor de impact cea mai sigura masina din toate timpurile. Autoturismul a avut cele mai bune rezultate la toate tipurile de crash-test, in comparatie cu masinile competitive din aceeasi categorie.
Masina castigatoare este Volvo S60, modelul 2012, care a facut fata cu brio testelor de impact frontal, lateral, din spate si rasturnare.
La acordarea titlului de "Cea mai sigura masina" au avut o contributie importanta si sistemele electronice de control al stabilitatii masinii.
Potrivit inginerilor de la IIHS, acesta este un moment de referinta in industria auto in ceea ce priveste siguranta, deoarece, pana in prezent nicio masina testata nu a avut rezultate pozitive la testul de impact lateral.
"Sedanul Volvo S60 este rezistent si la acest tip de impact si mai mult decat atat, plafonul este atat de bine ranfosat incat rezista in cazul unei rostogoliri la o greutate de aproape 5 ori mai mare decat a vehiculului" spun inginerii americani.
In momentul de fata, standardul de rezistenta a plafonului este de 1,5 ori greutatea masinii.

"The Insurance Institute for Highway Safety" (IIHS) este o organizatie nonprofit americana ce are ca scop reducerea numarului de accidente si victime de pe soselele SUA.

Test IIHS Volvo S60

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 30 Martie 2011