Ce ne facem cu hotii care ridica masini sub protectia primarilor?

Ce ne facem cu hotii care ridica masini sub protectia primarilor?
  • Ridicarea masinilor este ilegala din decembrie 2014 in sectorul 6
  • Firma de ridicare ILCOR apartine interlopilor
  • Politia ii protejeaza pe hotii de masini
Distribuie pe Facebook

Sectorul 6 este printre putinele sectoare din Bucuresti in care inca se mai ridica masini. De fapt, nu putem vorbi de o ridicare, ci de un furt in toata regula. De ce?

In luna decembrie a anului trecut, avocatul Gheorghe Piperea a obtinut o hotarare definitiva si irevocabila care stabileste ca ridicarea masinilor parcate in locuri nepermise, precum si taxarea proprietarilor acestora la recuperare, sunt ilegale. Iar cei care au platit pana acum taxa de recuperare pot sa inceapa procedurile legale de a-si recupera banii platiti firmelor. Chiar si asa, impotriva legii, zilnic sunt ridicate automobile din sectorul 6 de catre firma ILCOR, o firma care se ocupa cu un domeniu de activitate absolut ilegal.

Primarul Rares Serban Manescu de la Sectorul 6, complice la furt

La Sectorul 6, din pacate, primarii se schimba, dar mafiotii care conduc afacerea cu ridicarea automobilelor... nu. Dupa ce a plecat Poteras de la conducerea primariei, a venit nenea Rares Manescu, sotul doamnei Ramona Manescu, un fost ministru al transporturilor si un europarlamentar din partea PNL in prezent. De fapt, nu conteaza cine este primar al sectorului 6. Conteaza ca primarul de acum, domnul Manescu, permite ridicarea masinilor care sunt parcate neregulamentar. Adica el incurajeaza, in cunostinta de cauza, incalcarea legii.

Primarul, prieten cu interlopul

Curtea de Apel Bucuresti, institutia care a pus in vigoare hotararea definitiva care interzice ridicarea masinilor, si-a facut treaba. Se pare insa ca primarul Manescu nu vrea sa se conformeze. Si asta pentru ca afacerea cu ridicarile de masini este o sursa profitabila de venituri ilicite. Mai ales cand, la carma companiei ILCOR, cea care se ocupa de ridicatul automobilelor, este condusa de interlopi. De exemplu, ILCOR a fost infiintata in septembrie 2008 de Ionel Cornel Petrut (50%) si de Potecaru Ilie (50%), administrator fiind Vieru Viorel-Victor. Ilie Potecaru si Viorel Victor detin impreuna mai multe firme pe raza Sectorului 6 iar Ionel Cornel Petrut este ginerele lui Dinca Gheorghe, poreclit Gheorghita al lui Vasiloi. Acesta face parte din clanul Vasiloi care controleaza lumea interlopa din Sectorul 6. Lejer, nu-i asa?

Proprietarii de masini, victime sigure care nu sunt informate

Ti se ridica masina, suni la politie, afli ca a fost dusa la parcul de depozitare, ajungi acolo, platesti si pleci. Omul de rand nu stie ca masina lui nu a fost ridicata, ci i-a fost furata, luata cu japca, ciordita, cum vreti sa-i spuneti. Pentru ca nicio firma de ridicari nu are voie sa i-o ridice, aceasta procedura fiind ilegala prin lege. Insa lumea nu stie asta. Se conformeaza, se duce, plateste si data viitoare nu mai parcheaza in acelasi loc.

Mai mult, pentru ca cei care vin sa-si recupereze masinile sunt nervosi si suparati, la fata locului, acolo unde iti primesti masina inapoi, te asteapta niste specimene cu ceafa lata, care te descurajeaza pe loc sa faci pe curajosul. Scoti cuminte banul din buzunar si pleci linistit acasa, fericit ca inca ai ochii neinvinetiti. Chiar daca te-ai duce cu legea in mana care interzice ridicarea masinilor, oamenii cu pricina ar ridica din umeri si ti-ar zice sa-i dai in judecata cu nonsalanta.

Hotii de masini, protejati de politisti si primari

Prezenta unei masini de la Politia Locala, atunci cand iti este ridicata masina, este facultativa. Daca au politistii timp sau chef. In rest, oamenii cu platforma, de obicei 2 la numar, se descurca singuri. In cateva minute te lasa fara masina si se misca atat de repede de parca o fura. De fapt, asta si fac. Dar ei sunt simpli angajati. Ei sunt platiti ca sa ridice masini la norma: cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Sumele din ridicari se impart intre patroni, care iau cea mai mare parte, politia locala si primarie. Evident, bani la negru. Insa este o afacere foarte profitabila, platformele ridicand zilnic in jur de 20-30 de automobile numai in sectorul 6. Iar daca ne gandim ca trebuie sa platesti circa 700 de lei, se aduna ceva bani la sfarsitul unei luni...

ILCORRares Manescu, primarul sectorul 6 care este complice la fiecare furt de masina cu japca

Ce zice lumea

"Daca ar fi numai asta, ca politia lucreaza cu clanuri mafiote dar si justitia e tot la mana clanurilor si de acolo mananca cel mai bine. I-am dat in judecata si Judecatoria sectorului 6 la al treilea termen (termen afisat la o data pe site-ul oficial si judecat mai devreme decat data afisata) mi-a dat sentinta definitiva si irevocabila. Sentinta de 10 pagini in care 3 pagini imi ridica in slavi firma ILCOR si-mi spune cat de legal lucreaza ei din 2010 desi aceeasi firma mi-a ridicat masina in 2009. Si pentru ca asta nu ar fi de ajuns aceeasi instanta a aprobat probe false la dosar si anume pozele facute la fata locului unde nu se putea vedea ce a incurcat, dar pozele facute in luna martie cand a fost ridicata masina continea si o poza facuta in luna ianuarie cu aceleasi masini. Traim intr-o tara de hoti impreuna cu justitia romana. Platim ca prostii impozite pentru a fi furati."

Mentionez ca ,in data zilei de 17-03-2014 .mi s-a ridicat masina de pe Str FAriricii,fara macar un aviz ,avand un nr de telefon cat tot parbrizul pus in bord.Lasand la o parte acesta ,in loc de blocarea rotilor s-a ridicat masina,fiind singura ,dintr-un mare sir de alte masini parcate mult mai ìlegal`decat a mea.Fiind cu nr de Dambovita,hotii,,ca nu ai cum sa le zici .de agenti locali au prdispus la ridicare si nu blocare masinii.Am platit o suma exorbitanta de parca traim in ELvetia pt recuperare.Cat o sa mai stam sa ne jupoaie mafia asta Primarie-Politie Locala-Ilcor?

Jegosii dracu` mi`au furat`o si mie din drumul timonierului,masina care de 7 luni de zile era parcata in acelasi perimetru pana acum 2 zile cand nu am mai gasit`o.o intreaga mafie de la primarie pana la bou ala in adidasi si pantaloni de la nike cu lantul de 1kg la gat de la ilcor.parerea mea sa nu renuntam si sa mergem cu ei in judecata,eu cel putin asta o sa fac,mai ales ca de pe 9 aprilie 2014 s`a dat o hotarare judecatoreasca definitiva cum ca ridicarea masinilor este ILEGALA.

Ce putem face?

Absolut nimic de unul singur. Ridicarea masinilor este interzisa prin lege in sectorul 6. Nu intereseaza pe nimeni acest aspect, cu atat mai putin pe domnul primar Manescu. El contribuie la furtul masinilor de catre firmele interlopilor care isi platesc partea politica si dau bir politiei. Ti se ridica masina? Nu ai ce face. Ii dai in judecata si cam atat. Dar cei care se inhama la judecata sunt putini, restul preferand sa plateasca si sa plece acasa linistiti. Dar daca cumva ii dai in judecata, sa nu cumva sa te mire ca peste noapte ti se sparg rotile sau te trezesti cu geamurile sparte... La ei in sector, interlopii protejati de primar si politie face ce vor ei.

Distribuie pe Facebook
mai multe